Bokserka Tamara Radunović sanja plasman na Olimpijske igre

On je istakla da boks voli od malena i da ga je zavoljela sam gledajući crnogorske šampione na televiziji.
104 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2014. 15:43h

Budvanka Tamara Radunović, jedna od dvije crnogorske bokserke, kazala je da joj je želja da što duže ostane u amaterskom boksu i da jednog dana nastupi na Olimpijskim igrama.

Ona je rekla da se boksom bavi oko godinu i da je do sada imala jedan meč.

“Moja klupska drugarica Aleksandra Vujović je prva djevojka u istoriji crnogorskog boksa koja je ušla u ring , a ja sam druga. Nas dvije smo trenutno jedine djevojke u našoj državi koje se takmiče u boksu. Nadam se da će u budućnosti biti jos djevojaka koje će se odlučiti za taj sport”, rekla je Radunović agenciji MINA.

Ona je kazala da boksuje u kategoriji do 57 kilograma i da je jedini meč odradila na nedavnom Otvorenom prvenstvu Podgorice.

“U novoj godini očekuju me brojna takmičenja, a izdvojila bih nastup pred svojhom publikom, na međunarodnoj reviji Jadranski biser”, kazala je Radunović.

On je istakla da boks voli od malena i da ga je zavoljela sam gledajući crnogorske šampione na televiziji.

“Moji najbliži me na početku nijesu podržavali, ali kada su vidjeli da sam istrajna i da sam čvrsto odlučila da treniram, postali su moja najveća podrška. Ipak, najveću podrsku imam od oca Darka”, rekla je Radunović.

Ona je kazala da trenira u Bokserskom klubu Budva i da ima odlične uslove za trening.

“Imam dva trenera, Nikolua Ružića i velikog stručnjaka Vladimira Saraburina iz Ukrajne. Planovi su mi da što duže ostanem u amaterskom ringu i možda jednoga dana predstavim našu drzavu na olimpijskim igrama, što je san svakoga sportiste”, kazala je Radunović.

Bonus video: