Izgorio sprat porodične kuće u Nikšiću

"Prema prvim informacijama nakon uviđaja, sve ukazuje da se zapalio dimnjak odakle se plamen prenio na drvenu konstukciju krova",
139 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2013. 18:50h

Sprat porodične kuće Šabović iz Nikšića sinoć oko pola sati iz ponoći potpuno je sagorio u požaru.

Petočlana porodica prošla je bez povreda, ali je napravljena velika materijalna šteta.

Kako je kazao Jovan Šabović, za svega 15-ak minuta, vatra je progutala sprat njegove kuće u Kličevu.

TV Vijesti, Darko Bulatović

Požara ga je, kaže, uhvatio na spavanju, ali ga je probudila čudna huka iz dimnjaka, a zatim i povici komšija da mu gori kuća. Svaki pokušaj gašenja bio je uzaludan, a mogao je kaže da bude i fatalan.

"Tu je bilo neko crijevo, pa sam istračao na sprat da pokušam da ugasim nešto,ali kad sam otvorio vrata, valjda kako se stvorio novi dotok vazduha, plamen samo što me nije bacio dolje. Sam ništa nijesam mogao da uradim", ogorčeno je pričao Jovan pokazujući na ugljenisane drvene grede koje su jutros oko 10časova i dalje dimile.

Sreća, kaže on, da su vatrogasci stigli brzo pošto je vatrena stihija prijetila da ugrozi i prizemlje.

"Pravo da vam kažem bio sam se prepao. Neki su momci ulećeli kroz onu vatru, to je bila stihija, haos, takav strah nijesam osjetio, to je bio pakao. Plamen je bio deset metara u vis”, prisjeća se Jovan.

Na spratu se, kaže, nije stanovalo, ali je bilo dosta stvari i namještaja koje je trebalo upotrijebti nakon adaptacije prostora.

"Prema prvim informacijama nakon uviđaja, sve ukazuje da se zapalio dimnjak odakle se plamen prenio na drvenu konstukciju krova", rekao je Šabović, dodajući da mu kuća nije bila osigurana.

Galerija

Bonus video: