Berane: Policija oduzela automatsku pušku, pištolje, municiju

Policija u Beranama od 1. aprila, kada je počela lokalna akcija kod građana pronašla i oduzela 36 komada vatrenog oružja, preko 2.000 metaka i 3,2 kilograma eksploziva
54 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2013. 14:03h

Policija u Beranama oduzela je automatsku pušku, dva pištolja, municiju, lovački nož i drugu propratnu opremu od I.H. (48) i D.P. (51) iz Berana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije pretresom kuće I.H. pronađeni su pištolj "CZ M 57" cal. 7,62 mm, dva okvira istog kalibra i 10 komada municije za pištolj, za koji ne posjeduje oružni list.

"Pretresom kuće D.P. (51) iz Berana pronađeni su i oduzeti automatska puška "M 70" AB 2 sa preklapajućim kundakom cal. 7,62 mm, okvir za automatsku pušku, 250 komada municije za automatsku pušku istog kalibra, 10 snajperskih metaka cal. 7,9 mm, tromblonski dodatak za automatsku pušku, tri vojna opasača, lovački nož "Famipa", protivavionski metak, gumena palica, rap (futrola) automatske puške, kao i pištolj "CZ M 57" sa oružnim listom čija je važnost istekla a koji glasi na tuđe ime", saopšteno je iz policije.

Oduzeto oružje, municije i druge nedozvoljene stvari i materije biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Beranama, koji je kvalifikovao krivična djela.

Portiv I.H. i D.P. će, nadležnom tužiocu, biti podnijete krivične prijave, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija u Beranama, kako je saopšteno iz policije od 1. aprila, kada je počela lokalna akcija "Meta", usmjerena na suzbijanje ilegalnog posjedovanja oružja i eksplozivnih materija, kod građana na području Berana pronašli i oduzeli 36 komada vatrenog oružja, preko 2.000 metaka i 3,2 kilograma eksploziva.

"Policijski službenici su, s tim u vezi, nadležnom tužiocu podnijeli 26 krivičnih prijava protiv 29 lica (28 punoljetnih i jednog maloljetnog), zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Galerija

Bonus video: