Jovoviću žao žrtava, ali tvrdi da nije kriv za stravičnu saobraćajnu nesreću

Sud je odlučio da se rekonstrukcija obavi 14. marta naredne godine, nakon provođenja dokaza
3 komentar(a)
Saobraćajna nesreća na putu Žabljak-Šavnik, Foto: Arhiva "Vijesti"
Saobraćajna nesreća na putu Žabljak-Šavnik, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.12.2013. 20:34h

Novosađanin Zoran Jovović, kazao je juče u žabljačkom Osnovnom sudu da ne priznaje krivicu za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, koje mu je stavljeno na teret nakon saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe.

Jovović je pred sudijom Mihailom Anđelićem, rekao da mu je žao svih koji su izgubili život u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 26. maja.

Tokom jučerašnjeg pretresa izvedeni su brojni dokazi, a saslušana je i njegova supruga Biljana Jovović.

Njih dvoje jedini su preživjeli u stravičnom udesu na putu Žabljak - Šavnik, neposredno ispred tunela Ivica. Tada su u čeonom sudaru “pasata” (NK AF 685) i “fijata” ( NS 018 DM) na licu mjesta život izgubili saputnici Jovovića, državljani Srbije Marko Ignjatović, Nada Karakašić i Neda Popović, a 05. juna, od zadobijenih povreda preminuo je i Žabljačanin Milenko Ćosović, iz drugog automobila.

“Provedeni su brojni dokazi pa se sud opredijelio da se izvrši rekonstrukcija na licu mjesta koja je zakazana za 14. mart naredne godine, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Rekonstrukcija i naredne faze postupka daće odgovor na sve dileme o tome kako je došlo i šta je uzrok ove saobraćaje nesreće”, kazao je sudija Anđelić, koji je i predsjednik Osnovnog suda u Žabljaku.

Proces pred sudećim Anđelićem, održan je po optužnici supruge pokojnog Ćosovića, Sonje Ćosović, u svojstvu oštećene, koju je zastupao advokat Sreten Žugić.

Aktuelni proces iniciran je nakon što je osnovni državni tužilac iz Pljevalja, naredbom od 29. avgusta, na bazi do tada prikupljenih podataka, obustavio istragu protiv Zorana Jovovića - sa obrazloženjem da ne postoje dokazi iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je Jovović počinio krivično djelo.

Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, potvrdilo je optužnicu oštećene kao tužioca i naložilo održavanje glavnog pretresa.

Bonus video: