Žabljak: Počelo suđenje Zoranu Jovoviću

U toku pretresa izvedeni su brojni dokazi a saslušana je i njegova supruga Biljana Jovović
68 pregleda 0 komentar(a)
Saobraćajna nesreća, žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Saobraćajna nesreća, žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.12.2013. 11:10h

U Osnovnom sudu u Žabljaku održan je glavni pretres protiv optuženog Zorana Jovovića, taksiste iz Novog Sada za krivično djelo Teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Jovović nije priznao krivicu niti krivično djelo koje mu je stavljeno na teret ali je izrazo žaljenje za svim licima koja su izgubila život u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 26. maja ove godine.

U toku pretresa izvedeni su brojni dokazi a saslušana je i njegova supruga Biljana Jovović.

Njih dvoje su jedini preživjeli u stravičnom udesu na putu Žabljak Šavnik, neposredno ispred tunela Ivica, kada su u čeonom sudaru vozila Pasat NK AF 685 i Fiat Mulpe NS 018 DM na licu mjesta izgubili život saputnici Jovovića, državljani Srbije Marko Ignjatović, Nada Karakašić i Neda Popović a 05. juna od zadobijenih povreda preminuo je i Žabljačanin Milenko Ćosović vozač pasata nikšićke registracije.

"Provedeni su brojni dokazi pa se sud opredijelio da se izvrši rekonstrukcija na licu mjesta koja je zakazana za 14. mart naredne godine, ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Rekonstrukcija i naredne faze postupka daće odgovor na sve dileme o tome kako je došlo i šta je uzrok ove saobraćaje nesreće", kaže sudija Mihailo Anđelić koji je i predsjednik Osnovnog suda u Žabljaku.

Proces pred sudećim sudijom Mihailom Anđelićem održan je po optužnici supruge pokojnog Ćosovića, Sonje Ćosović, u svojstvu oštećene, koju je zastupao Sreten Žugić advokat iz Žabljaka. Aktuelni proces iniciran je nakon što je Osnovni državni tužilac iz Pljevalja naredbom od 29. avgusta ove godine, na bazi da tada prikupljenih podataka, obustavio istragu protiv Zorana Jovovića sa obrazloženjem da ne postoje dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da je Jovović počinio krivično djelo. Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju potvrdilo je optužnicu oštećene kao tužioca i naložilo održavanje glavnog pretresa.

Bonus video: