Nikšić: Uhapšene 3 osobe osumnjičene za 6 pljački

O tome da nijesu prezali kada će i gdje "upadati" govori i činjenica da su razbojništava počinili uglavnom u sred bijela dana
762 pregleda 2 komentar(a)
Roda market Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Roda market Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 16.12.2013. 16:39h

Zbog osnovane sumnje da su u proteklih 20-ak dana počinli čak šest razbojništava na području grada, nikšićka policija uhapsila je Nikšićane, Dejana Dendića (32), Đura Kustudić (18), i Petra Ćirakovića (30).

Djelujući u paru ili pojedinačno, oni su, sa kapuljačama na glavi i prijeteći pištoljem ili nožem iz ukupno četiri objekta ponijeli preko 3.700 eura.

Prvo razbojništvo, kako se sumnja, počinili su Dendić i Kustudić 19. novembra kada su iz objekta "Moj Market" u Štrosmajerovoj ulici otuđili oko 700 eura.

Isti počinioci navodno su opljčakali isti objekat 10-ak dana kasnije kada su ponijeli oko 200 eura.

U međuvremenu, meta im je bio Rodin market u Ćemencima. Sumnja se da je Kustudić potom sa Ćirakovićem opljačkao kaldaionicu "Coloseum" u Ul. Alekse Backovića.

Kustudić i Dendić su, kako se sumnja, seriju pljački nastavili prije nekoliko dana, kada im je meta bio još jedan Rodin market u Ulici VI Crnogorske odakle su ponijeli oko 720 eura.

Posljednje razbojništvo, kako se sumnja na osnovu priklupljenih dokaza, počinio je sam Dendić prije četiri dana, kada je u Ulici Vuka Kradažića, iz marketa "Top art Trade", otuđio oko 900 eura.

O tome da nijesu prezali kada će i gdje "upadati" govori i činjenica da su razbojništava počinili uglavnom u sred bijela dana, a posljednje se odigralo čak u marketu koji se nalzi na svega 50-ak metara od nikšićke stanice policije.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni ODT u Nikšiću, koji im je donio rješenja o zadržavanju. Nakon saslušanja od strane Sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću određen im je pritvor i isti su sprovedeni u ZIKS Spuž.

Bonus video: