Budva: Krivične prijave protiv četvoro Nikšićana

Kako je saopšteno iz Uprave policije, 31. jula privedeni su S.G. (24), D.B. (23), N.K. (19) i D.K. (21)
175 pregleda 2 komentar(a)
lopov, razbojnik, Foto: Shutterstock
lopov, razbojnik, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.08.2018. 14:32h

Budvanska policija je rasvijetlila tri krivična djela počinjena na štetu stanara stambenih zgrada na području Opštine Budva i pritom procesuirala četvoro osumnjičenih.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, 31. jula privedeni su Nikšićani S.G. (24), D.B. (23), N.K. (19) i D.K. (21) koji se sumnjiče za tešku krađu.

Kako sumnjaju iz policije, oni su od stanara I.K. u zgradi u ulici Filipa Kovačevića iz hodnika ukrali osigurač, koji je potom oduzet od S.G. i vraćen vlasniku.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.G. počinio krivično djelo krađa i krivično djelo teška krađa u aprilu 2018. godine na području Opštine Budva. On je, sumnja se, krivično djelo krađa počinio, 07.04.2018.godine, na način što je iz TEP ormara, koji se nalazi u hodniku zgrade otuđio 20 osigurača za struju marke „Hager” kao i određenu količinu konektora i vremenskih tajmera iste marke. S.K. se, kako se sumnja, sa otuđenim stvarima udaljio u nepoznatom pravcu. S.G. je krivično djelo teška krađa počinio, sumnja se, na način što je,16.04.2018. godine, iz „GRT“ ormara koji se nalazi u hodniku iste zgrade otuđio devet kompleta za stubičnu rasvjetu i komplet konektora", stoji u saopštenju policije.

Policija takođe sumnja da je S.G. ukradene osigurače ugrađivao u privatne objekte na području Nikšića i Podgorice.

"Nakon saslušanja osumnjičenih lica upoznati su policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica radi dalje kriminalističke obrade i saslušanja osumnjičenih lica s obzirom na saznanja službenika CB Budva da su osumnjičeni počinili više sličnih krivičnih djela na području Podgorice u toku jula. Podsjećamo da su službenici CB Podgorica ovo lice, S.G, lišili slobode 01.08.2018. godine, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo krađa u produženom trajanju, 03.04.2018. godine, na štetu pravnih lica u Podgorici. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se protiv osumnjičenih lica podnese poseban izvještaj kao dopuna krivičnih prijava, prethodno podnijetih protiv nepoznatih počinilaca, u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela", navode iz policije.

Bonus video: