"Lud za tobom"

Film Danila Marunovića na festivalu u Firenci

Film „Lud za tobom“ prati najintimnije djelove života štićenika Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom “Komanski most”
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.12.2013. 16:14h

Dugometražni dokumentarni film „Lud za tobom“, reditelja i scenariste Danila Marunovića, učestvovaće u programu Balkan Florence express festivala koji se održava u Firenci.

Film se prikazuje večeras u "Cinema Odion", a na festivalu će, izmedđu ostalih, biti prikazan i pobjednički film dokumentartnog programa Sarajevo film festivala "Odbrana i zaštita" Boba Jelčića.

Balkan Florence express je festival koji prikazuje najznačajnije dokumentarne i igrane filmove koji dolaze iz balkanskih zemalja.

Film „Lud za tobom“ prati najintimnije djelove života štićenika Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom “Komanski most”, tokom godine dana.

"Kroz različite komične, šokantne i tužne situacije, junaci otkrivaju svoje svjetove uporedo sa našim, uslovno rečeno - normalnim. Film se prvenstveno bazira na dramatičnoj ljubavnoj priči Vladane i Ismeta, nekadašnjih ljubavnika koji održavaju svoju vezu u tajnosti, uprkos tome što su u međuvremenu našli nove partnere", navodi se u saopštenju Koala Production, koja potpisuje produkciju filma.

Koproducent na projektu je produkcijska kuća „Artikulacija“ iz Podgorice. Pored reditelja i scenariste Danila Marunovića, tim koji je radio na filmu čine i Vladimir Vučinić ( direktor fotografije), Igor Bakić (montažer), Jovo Kljajić (dizajn tona) i drugi.

Ovo ostvarenje podržala je ambasada SAD - a u Podgorici, prijatelj projekta je Prva banka Crne Gore, dok je partner na projektu bila NVO Ekvista.

Film "Lud za tobom" je, inače, prikazan u okviru podgoričkog festivala dokumentarnog filma „Underhill“, gdje je nagrađen za najbolji film u regionalnoj konkurenciji, kao i nagradom publike.

Svjetska premijera filma održana je na Sarajevo film festivalu u takmičarskom programu dokumentarnog filma. Osim promocije u zemlji i regionu (Zagreb film festival, Festival autorskog filma u Beogradu), film je već pozvan na brojne festivale širom svijeta.

Galerija