Udes kod zgrade RTCG: Automobilom sletjeli u rupu nesuđenog hotela

Boris Dragoslavić (21) i Filip Kovačević (21) su izgubili kontrolu nad autom, probili zaštitnu ogradu i sunovratili se u rupu od preko 20m
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2013. 16:33h

Podgoričani Boris Dragoslavić (21) i Filip Kovačević (21) povrijeđeni su, nakon što su automobilom sletjeli u rupu nesuđenog hotela sa pet zvjezdica, koja već sedam godina zjapi između zgrade državne televizije i Kliničkog centra u Podgorici.

Neobičan udes dogodio se oko 16 časova, kada su mladići izgubili kontrolu nad vozilom, probili zaštitnu pleh - ogradu, a potom se sunovratili u rupu duboku preko 20 metara.

Nakon leta u ambis nesuđenog megalomanskog hotela italijanske firme "Bolići invest", "mercedes" kojim je upravljao Dragoslavić, završio je na krovu.

Iz Kliničkog centra saopšteno je da je Dragoslavić zadržan na liječenju, zbog povrede pluća i potresa mozga, a da je Kovačević, nakon dijagnostike i konsultativnih pregleda, otpušten na kućno liječenje.

“Mladići su iznijeti, a potom prebačeni u Urgentni blok. Imali su sreće", kazali su “Vijestima” u policiji.

Sa uviđaja (Foto: Savo Prelević)

Tokom uviđaja, policija je utvrdila da su oni nailazili iz pravca Duvanskog kombinata, ali da su na raskrsnici izgubili kontrolu, preletjeli trotoar i sletjeli u “najpoznatiju” rupu u gradu.

Zbog udesa na intervenciju su bili pozvani i vatrogasci, koji su pomogali tokom izvlačenja povrijeđenih mladića.

Na placu od 14.000 kvadrata, trebalo je da nikne ekskluzivni hotela sa pet zvjezdica. Da je bilo po planu, hotelski kompleks „Bolići”, za koji je prvi put kamen-temeljac položen još 2006. godine, svečano je trebalo da bude otvoren krajem februara 2012. godine.

Ovako su ga nacrtali: Projektovani izgled "Bolićija"

Gradonačelnik Podgorice trebalo je ove godine da napravi dogovor sa investitorom Paolom Bolićijem, kako bi se sporazumno raskinuo ugovor o izgradnji hotela iza zgrade RTCG. Do sada nijesu saopšteni rezultati tih pregovora.

Odbornici opozicije smatraju da je rupa nesuđenog megalomanskog hotela ostala kao tužni podsjetnik i simbol svih gromoglasno najavljenih, a nerealizovanih projekata gradske vlasti.

Galerija

Bonus video: