COK: Odluka o priznanjima nakon SP rukometašica

Saopšteno je da će svečana ceremonija proglašenja najboljih biti održana krajem decembra
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2013. 17:02h

Konačan izbor najboljih sportista i reprezentativnih selekcija u 2013. godini biće odgođeno do završetka Svjetskog prvenstva za rukometašice, na kojem će učestvovati i reprezentacija Crne Gore, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora (IO) Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Saopšteno je da će svečana ceremonija proglašenja najboljih biti održana krajem decembra.

IO je usvojio predlog Kategorizacije sportova i sportista i najavio da će ga uputiti nacionalnim sportskim savezima na razmatranje, a nakon toga donijeti konačnu odluku.

“IO je donio odluku o reviziji finansijskog plana, koji će biti umanjen za iznos od oko 40 hiljada EUR, a odnosi se na umanjenje sredstava iz državnog budžeta”, piše u saopštenju COK.

Konstatovano je da Crna Gora za nastup na Olimpijskim igrama mladih, tokom avgusta naredne godine u kineskom gradu Nanjingu, ima dvoje kvalifikovanih takmičara Arsa Milića i Ivanu Šunjević.

Saopšteno je da su dobijene i specijalne pozivnice za učešće mladih sportista u atletici (žene) i tenisu (muškarci).

Na sjednici su usvojeni izvještaji o pripremama za učešće crnogorskih sportista na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

"Na spisku od ukupno devet crnogorskih sportista, potencijalnih učesnika ZOI, nalazi se pet takmičara u alpskim disciplinama (slalom i veleslalom) i četiri u skijaškom trčanju. Konačan spisak učesnika biće poznat 27. januara naredne godine, kada se završavaju sva kvalifikaciona takmičenja na kojima se može ispuniti olimpijska norma. U ovom trenutku je izvjesno učešće samo jednog našeg sportiste - muškarca u alpskom skijanju", piše u saopštenju.

Izvršni odbor je usvojio i izvještaj o učešću crnogorskih sportista na Evropskom omladinskom Olimpijskom festivalu u Utrehtu, na kojem su osvojene tri medalje.

Atletičarka Kristina Rakočević osvojila je zlatnu (disk) i srebrnu medalju (kugla), dok je bronzani bio džudista Arso Milić.

Bonus video: