Boston boys kvartet gostuje u Crnoj Gori

Osim koncerata, Boston boys kvartet će posjetiti Dječji dom “Mladost” u Bijeloj gdje će izvesti poseban program i održati radionice sa učenicima muzičkih škola
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.12.2013. 18:07h

Američki kvartet Boston boys boravi na turneji u Crnoj Gori do 8. decembra.

Kako je najavljeno iz američke ambasade, koncert će sjutra biti održan u dvorani Park u Herceg Novom u 19 sati i 30 minuta, u četvrtak u tivatskom Centru za kluturu u istom terminu, a dan kasnije u Muzičkoj školi “Dara Čokorilo” u Nikšiću.

Kvartet će 7. decembra nastupiti u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici u 19 sati.

U saopštenju se navodi da će osim koncerata, Boston boys kvartet posjetiti Dječji dom “Mladost” u Bijeloj gdje će izvesti poseban program.

Članovi benda će organizovati radionice sa studentima muzičkih škola i mladim umjetnicima u Nikšiću i Tivtu.

Precizira se da Boston boys (Boston, Masačusets) kvartet kombinuje različite muzičke stilove i spaja jedinstvene zvukove u novi oblik nazvan “Americana”, inspirisan legendarnim muzičarima.

Crna Gora je posljednja stanica na American Music Abroad turneji kvarteta Boston Boys ove jeseni na kojoj su prethodno nastupali u Bjelorusiji i na Malti.

Američka ambasada u Podgorici organizuje turneju kvarteta Boston Boys u Crnoj Gori u sklopu programa Kancelarije Stejt dipartmenta za obrazovanje i kulturu koja, u partnerstvu sa asocijacijom American Voices, nastoji da poveže SAD sa ljudima širom svijeta kroz muziku.

"Poznat kao American Music Abroad, ovaj program razmjene i saradnje prezentuje široki spektar američkih muzičkih žanrova kroz inicijative međunarodne razmjene u više od 40 zemalja svijeta tokom prošle i ove godine", piše u saopštenju.

Bonus video: