Suđenje za batinjanje: Lačević tvrdi da je samo pričala sa Kočan

Nina Lačević kazala je sutkinji Jeleni Perović da je na lice mjesta tog dana došla kada je sve već bilo završeno sa Ivom Glogabervić
785 pregleda 0 komentar(a)
Nina Lačević, Foto: Vlado Otašević
Nina Lačević, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 03.12.2013. 14:40h

Beranka Bojana Barjaktarević (26), Podgoričanka Nina Lačević (23) i Cetinjanka Iva Globarević (20) negirale su u Osnovnom sudu da su fizički napale njihovu bivšu drugaricu Aidu Kočan (23) kod butika "Koton" u februaru 2011. godine u Podgorici.

Barjaktarević, Lačević, Globarević i tada maloljetnoj J.L.(19) sudi se zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda Kočan.

Nina Lačević kazala je sutkinji Jeleni Perović da je na lice mjesta tog dana došla kada je sve već bilo završeno sa Ivom Glogabervić.

"Kada sam došla sve je već bilo završeno, moja sestra J.L. je imala ogrebotinu a Kočan je bila raščupana. Tada sam samo porazovarala sa Kočan. Pitala sam je zašto mojoj sestri, koja je mlađa od nje nekoliko godina, upućuje prijeteće poruke i zašto se meni nije obratila. Fizičkog kontakta nije bilo", rekla je Lačević.

Dodala je da se ne sjeća svih detalja njene izjave u policiji i tužilaštvu, jer je u to vrijeme pila antidepresive, zbog problema sa štitnom žljijezdom uzrokovanim medijskim interesovanjem za taj događaj.

"Deset godina poznajem Kočan. Bile smo dobre drugarice, dijelile smo odjeću ali i spavale jedna kod druge. Tri mjeseca prije tog događaja udaljile smo se jedna od druge zbog nekih nesuglasica", kazala je Lačević. Globarević je potvrdila riječi Lačević. I Barjaktarević je tvrdila da su samo razgovarale i da je to bio verbalni ne fizički obračun.

"Više smo se prepirale i svađale. Nijesmo je tukle i udarale mobilnim telefonima kako je to bilo predstavljeno", istakla je Barjaktarević. Ninina sestra, J.L., koja je bila maloljetna kad se incident dogodio, nije svjedočila iako je bila prisutna. Sutkinja Perović kazala je da će je saslušati na sljedećem ročištu i to samo u prisustvu nekog od njenih roditelja.

Prema ranijim informacijama "Vijesti" Kočan je nakon prebijanja djevojke prijavila policiji, koja ih je uhapsila, dok je ona prebačena u Urgentni centar.

"Djevojka je primljena sa povredama glave, oko 2.25 časova u noći između petka i subote. Zadržana je nekih dva sata zbog opservacije, koja je karakteristična za slučajeve povreda glave. Nakon pregleda je poslata na kućno liječenje. Njene povrede nijesu bile teže prirode", kazao je u februaru 2011. Vladimir Dobričanin, direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore.

Bonus video: