Osnovan Triatlon savez Crne Gore

Za predsjednika Triatlon saveza je, na period od četiri godine, izabran Nebojša Grdinić
200 pregleda 1 komentar(a)
Triatlon savez, Foto: Triatlon savez Crne Gore
Triatlon savez, Foto: Triatlon savez Crne Gore
Ažurirano: 01.12.2013. 11:21h

U subotu je u Podgorici održana osnivačka skupština Triatlon saveza Crne Gore, na kojoj je izabrano rukovodstvo, kao i upravljačka i radna tijela Saveza – upravni i nadzorni odbor, kao i disciplinska komisija.

Za predsjednika je, na period od četiri godine, izabran Nebojša Grdinić, dok će funkciju sekretara obavljati Luka Čupić, aktuelni prvak Crne Gore u ovom sportu.

Grdinić se zahvalio na ukazanom povjerenju i najavio uspješan rad i razvoj ovog u svijetu sve modernijeg i popularnijeg olimpijskog sporta u Crnoj Gori.

Nakon osnivanja prvog triatlon kluba u Tivtu prošle godine, prvih takmičenja u ovom sportu koja su uslijedila nakon toga u toku 2012 i 2013. godine, ove godine su osnovana i dva nova kluba u Herceg Novom i Podgorici, čime su ispunjeni zakonski uslovi za osnivanje nacionalnog saveza u ovom olimpijskom sportu.

Na sjednici su predstavljeni su i planovi aktivnosti za sljedeću godinu, kao i kalendar takmičenja u kojem se pored, već tradicionalnog, Bokeškog triatlona ističu novi projekti kao triatlon na Plavnici na Skadarskom jezeru u junu i Crnogorske duatlon-triatlon lige koja će se osim kao do sad u Kalardovu kod Tivta održavati i u drugim gradovima.

Bonus video: