Najveći filmski promašaji godine: Fijasko filma o Vikiliksu

Ni odlična glumačka ekipa, reditelj koji ima Oskara u svom vlasništvu i "vrela" tema nisu pomogli "The Fifth Estateu"
1 komentar(a)
Fifth estate, Vikiliks, Foto: Digitaltrends.com
Fifth estate, Vikiliks, Foto: Digitaltrends.com
Ažurirano: 29.11.2013. 09:04h

Film Bila Kondona "The Fifth Estate", priča o Vikiliksu i Džulijanu Asanžu kojeg igra britanski glumac Benedikt Kamberbeč najveće je bioskopsko razočarenje ove godine, pokazala je lista deset najvećih filmskih promašaja koju je objavio magazin "Forbes".

Ni odlična glumačka ekipa, reditelj koji ima Oskara u svom vlasništvu i "vrela" tema nisu pomogli "The Fifth Estateu" da ostavi jači utisak na kritičare i publiku, a povrh svega Asanž je gotovo godinu dana aktivno vodio kampanju protiv ovog ostvarenja koje po njegovom mišljenju nema puno veze sa stvarnošću.

Film je do sada zaradio svega šest miliona dolara na bioskopskim blagajnama, što je svega 21 odsto uloženog novca u njegovo snimanje.

Na drugom mjestu na pomenutoj listi je akcioni spektakl Silvestera Stalonea "Bullet to the Head", dok je treće osvojio triler "Paranoia" Roberta Luketića sa Harisonom Fordom, Gerijem Oldmanom i Lijamom Hemsvortom u glavnim ulogama.

Još dva trilera našla su se u top pet - "Parker" sa Džejsonom Statamom i Dženifer Lopez i "Broken City" sa Markom Volbergom i Raselom Krouom.

Na listi se ne nalazi "Lone Ranger" u kojem glavnu ulogu igra Džoni Dep, iako je na američkim blagajnama prošao jako loše, uspio da zaradom pokrije troškove snimanja i ostvari skroman plus za razliku od pomenutih filmova koji nisu uspjeli da pokriju ni inicijalne troškove proizvodnje.

Bonus video: