Osumnjičeni da su mučili i opljačkali starce, pa pokrenuli biznis u Beogradu

Koliko su bili brutalni udarci, najbolje govori podatak da su Vujačiću polomili rebra, a on je na nekoliko dana od batina izgubio i vid
282 pregleda 23 komentar(a)
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.11.2013. 14:58h

Tri i po mjeseca trebalo je barskoj policiji da otkrije ko je ljetos pretukao, pa opljačkao poznatog privatnika Steva Vujačića (83) i mučio i vezao njegovu suprugu Branku u njihovom stanu na Topolici II.

Policija vjeruje da su Baranin Mladen Jukić (27) i Goran Vasović (27) iz Sutomora mučili i tukli bračni par, a potom iz njihovog stana odnijeli 100.000 eura i zlatni nakit.

Krivična prijava podnijeta je juče i protiv Beranca Rada Šekularca (32), koji se sumnjiči da je “tipovao” Vujačiće, sa kojima je bio kućni prijatelj.

Šekularac će ovih dana biti saslušan u Tužilaštvu, dok su Jukić i Vasović nedostupni policiji, jer se nalaze u Beogradu, gdje su otišli nakon pljačke.

“Imamo podatak da se u Srbiji nalaze od ljetos. Tamo su registrovali firme. Slijede kontakti sa srpskom policijom da se oni privedu”

Teško razbojništvo dogodilo se 8. avgusta, kada su Jukić i Vasović, kako vjeruje policija, došli do zgrade u kojoj žive Vujačići. Sumnja se da su oni pratili Branku Vujačić, a napali su je kada je ušla u jedan od stanova.

“Nakon toga su je fizički napali i vezali”, saopštila je policija.

Poslije mučenja, razbojnici su od nje uzeli ključ od stana u kojem je bio Stevo Vujačić, nakon čega su odlučili da napadnu starca.

“Sumnja se da su onda ušli u stan u kojoj se nalazio suprug napadnute žene, kojeg su fizički napali, zadajući mu teške tjelesne povrede”, navodi policija.

Koliko su bili brutalni udarci osumnjičenih Barana, najbolje govori podatak da su Vujačiću polomili rebra, a starac je na nekoliko dana od batina izgubio i vid.

Policija vjeruje da su Jukić i Vasović, dok su zvjerski tukli starca, od njega tražili i da im kaže gdje krije novac u stanu.

“Nakon premetačine, osumnjičeni su, kako se vjeruje, iz stana otuđili 100.000 eura, kao i veću količinu zlatnog nakita, a potom se udaljili”, navodi se u saopštenju UP.

Policija je još u prvim danima istrage teškog razbojništva na Topolici imala podatke da su to djelo izvršili Jukić i Vasović, te da im je u tome pomogao Šekularac.

“Radilo se mjesecima na tom slučaju u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici. Kada smo došli i do meterijalnih dokaza, podnijeli smo krivičnu prijavu protiv osumnjičenih”, rečeno je “Vijestima” u UP.

Osumnjičeni Jukić i Vasović, prema podacima policije, nalaze se u Beogradu gdje su otvorili firme i pokrenuli biznis.

“Imamo podatak da se u Srbiji nalaze od ljetos. Tamo su registrovali firme. Slijede kontakti sa srpskom policijom da se oni privedu”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz UP.

Vasović je ranije registrovan u policijskoj evidenciji.

Njega je u februaru 2011. godine hapsila beogradska policija, nakon što je presjekla lanac trgovine droge iz Crne Gore u Srbiju.

Sa Vasovićem su tada uhapšena još petorica mladića, kada je policija kod njih zaplijenila oko 80 kilograma skanka, koji su iz Crne Gore prebacili u Beograd.

Šekularcu platio svadbu

Policija je tokom istrage tog teškog razbojništva došla do podatka da je razbojnicima stan Vujačića “tipovao” Beranac Rade Šekularac, koji je godinama bio kućni prijatelj sa njima.

“Šekularac je živio u Baru gdje se upoznao sa Vujačićima, a koliko je bio u dobrim odnosima sa njima govori i podatak da mu je poznati privatnik organizovao i platio svadbu”, navodi izvor “Vijesti”.

Bonus video: