Pozorišni Direr i drugi zapisi

Jedno od pitanja koje je pokrenuo, ponovo se suočavajući sa tridesetogodišnjim iskustvom, Milosavljević vidi u tome da je nakon čitanja moguće zaključiti kako je kod nas vrijeme stalo i kako živimo u vremenskoj kapsuli
87 pregleda 0 komentar(a)
knjiga Aleksandar Milosavljević, Foto: Radulović
knjiga Aleksandar Milosavljević, Foto: Radulović
Ažurirano: 01.08.2018. 09:03h

Promocija knjige „Pozorišni Direr i drugi zapisi“ autora Aleksandra Milosavljevića biče održana večeras sa početkom u 21 sat na Sceni Atrijum Buća-Luković u Tivtu.

Aleksandar Milosavljević (1958, Beograd) je srpski pozorišni kritičar. Knjiga “Pozorišni direr i drugi zapisi” je objavljena u ediciji “Dramaturški spisi” Sterijinog pozorja.

"Pozorišni Direr i drugi zapisi” je knjiga izabranih Milosavljevićevih esejističkih tekstova koji su pisani, kako autor navodi, raznim povodima za različite redakcije - “Beogradski književni časopis”, “Scenu”, “Povelju”, “Ludus”, Treći program Radio Beograda, “Danas”, “Dnevnik”... Kao ključno za ovaj odabir svojih tekstova, Milosavljević navodi upozorenje Jovana Hristića na tri klopke koje vrebaju svakog autora sličnog djela: mogućnost cjelovitosti jednog ovakvog djela, bolećivost prema vlastitim tekstovima, uskraćivanje čitalaca za neki od tekstova koji su očekivali.

Jedno od pitanja koje je pokrenuo, ponovo se suočavajući sa tridesetogodišnjim iskustvom, Milosavljević vidi u tome da je nakon čitanja moguće zaključiti kako je kod nas vrijeme stalo i kako živimo u vremenskoj kapsuli. Knjiga “Pozorišni Direr i drugi zapisi” podijeljena je u nekoliko cjelina: “Eseji”, “Očima pozorišnog kritičara”, “Pozorišna svakodnevica”, “Zapisi kritičara”, “Putopisne beleške”.

Bonus video: