Grossmann Festival horor filma i vina gost na Montenegro International Theatre

Grossmann donosi kratkometražne horor filmove ex-yu produkcije te različite kratke morbidne, strašne i smiješne filmove
0 komentar(a)
Grossmann Festival, Foto: Grossmann.si
Grossmann Festival, Foto: Grossmann.si
Ažurirano: 16.11.2013. 10:01h

Grossmann Festival horor filma i vina, gostovaće na ovogodišnjem ''nultom'' Montenegro International Theatre (MIT Fest) u nedjelju 17. novembra u 20 časova, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

Grossmann Festival horor filma i vina je događaj koji kolijevku slovenačkog filma, Ljutomer, na zanimljiv način preobražava u međunarodni filmski grad, izuzetan i jedinstven.

Tokom šest dana, festival ugosti filmske stvaraoce iz cijelog svijeta, besplatno prikazuje širok izbor aktuelne fantastične kinematografije i starije žanrovske klasike nudeći mogućnost susreta sa autorima prikazanih filmova. Pored filmskog programa, tu su i degustacije odličnih vina i bogat propratni program – umjetničke izložbe, koncerti i neobični nagradni izazovi, kao što su izbor kraljice i kralja krika uz VIP voditeljku i mala radionica užasa kao i Zombie Walk kada se svi posjetioci maskiraju u Zombije i hodaju po gradu uz muziku nekog rock & roll benda.

Grossmann na Montenegro International Theatre (MIT Fest) donosi kratkometražne horor filmove ex-yu produkcije te različite kratke morbidne, strašne i smiješne filmove. Organizatori dovode i grupu Cypher Louis iz Ljutomera, koja je nastala ljeta 2009 godine.

Na MIT Festu će predstaviti svoj trogodišnji rad koji će se uklopili u album ''Confessions of a Miserable Bastard'' koji su objavili 2012 godine.

Pored Grossmann Festivala horor filma i vina u nedjelju će, u okviru takmičarskog dijela MIT Festivala promo festa biti čitana drama ''Kalina proces'' u 18 časova u galeriji Dado Đurić

Pored Grossmann Festivala horor filma i vina u nedjelju će, u okviru takmičarskog dijela MIT Festivala promo festa biti čitana drama ''Kalina proces'' u 18 časova u galeriji Dado Đurić.

Takmičarski dio festivala promo fest se sastoji u čitanju drama mladih dramaturga iz Crne Gore. Publika glasa za najbolji dramski tekst promo festivala, žiri je multigeneracijski od srednjoskolaca do penzionera.

Organizovan je besplatan prevoz autobusom iz Podgorice u 17 časova ispred Delta City, a povratak iz Cetinja za Podgoricu je u ponoć ispred Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Bonus video: