Hodžiću zlatna medalja

"Ostvario mi se san! Vrijedno sam trenirao kako u Omladincu kod trenera Žarka Rakovića, tako i u reprezentaciji sa selektorima Slobodanom Vlahovićem i Dragoljubom Fatićem", bio je ushićen Hodžić
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2013. 15:01h

Crnogorska karate selekcija osvajala je medalje na svim najvećim takmičanjima u konkurenciji mlađih seniora juniora i kadeta.

Ni španska Gvadalahara neće biti izuzetak, zahvaljujući kadetu Omladinca Mariju Hodžiću.

Iako tek u prvoj godini kadeta, Hodžić je razbio konkurenciju na 8. Svjetskom prvenstvu u Gvadalahari i popeo se na najveći stepenik pobjedničkog postolja.

Iako uspješni, sa preko 25 medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima od sticanja nezavisnosti, prije Hodžića finale na Svjetskom prvenstvu uspio je da izbori samo Danilo Lučić u konkurenciji mlađih seniora u Maleziji, i poput borca Onogošta ni mladi Podgoričanin nije ispustio priliku.

"Ostvario mi se san! Vrijedno sam trenirao kako u Omladincu kod trenera Žarka Rakovića, tako i u reprezentaciji sa selektorima Slobodanom Vlahovićem i Dragoljubom Fatićem. Zahvalan sam im na podršci kao i mojoj porodici, ali i Karate savezu Crne Gore na povjerenju, kao i sponzorima KK Omladinac i Nenadu Šćepanoviću", bio je ushićen Hodžić.

A zlato Hodžića, dan pred završetak takmičenja, svrstao je Crnu Goru na 8. mjesto generalnog poretka od 103 države učesnice.

Nevjerovatan talenat Hodžić je pokazao nakon nekoliko titula prvaka Balkana, a na svojem debitantskom takmičenju u konkurenciji kadeta bio je 5. na Evropskom prvenstvu početkom ove godine. Hodžić je stečeno iskustvo i znanje krunisao najsjajnijim odličjem u Gvadalahari.

Hodžić je do zlata u kategoriji do 57 kilograma redom rušio Grka Kogijasa (5:1), Engleza Parisa (7:1), Škota Ruša (3:0), a u borbi za finale jednoglasnom odlukom sudija i Francuza Rebolea. U finalu Hodžić nije dozvolio ni najmanju nadu Italijanu Pintu (6:1).

Sjajni su juče bili i ostali naši karatisti.

Junior Konstantin Vujošević je nakon dvije ubjedljive pobjede sa 1: 0 poražen u trećoj borbi teške kategorije.

I kadet Nenad Dulović je dobio dvije prve borbe a onda je poražen poenom razlike.

Takmičenje se završava danas, a na tatami će crnogorski kadeti, Nikola Lekić (preko 70 kilograma), Ksenija Šuškavčević (-54), i Jelena Matović (preko 54).

Bonus video: