MAJKA BLIZANACA

Branka Stanić se vraća u pozorište: Imam malu tremu

„Imam majku, svekrvu, muža... Svi koji su tu pomažu, čak i kolege kada dođu se igraju sa njima, a bez svega toga bi bilo nemoguće sve postići”,
334 pregleda 0 komentar(a)
Branka Stanić, Foto: Privatna arhiva
Branka Stanić, Foto: Privatna arhiva
27.03.2019. 23:14h

Crnogorska glumica Branka Stanić, koja je u avgustu postala majka dvoje djece, blizanaca, nakon kraće pauze vraća se u pozorište. Ona je za “Vijesti” pričala o novim i starim angažmanima, školi glume koju vodi, a pohvalila se i da je diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti.

“Vraćam se da igram, jer čim si statičan, ništa se i ne dešava. Ovako se bar nešto pokrenulo iznova. Radujem se i jedva čekam da igram 'Lasice' i imam malu tremu, ali ne zato što se bojim da nešto neću uraditi kako treba”, priča Stanić i dodaje da je to što je postala majka dobro i za njenu profesiju.

“Sada sam bogatija za mnogo više emocija. Znam da će to biti kvalitetno, a sa druge strane povratak je dobar i za kondiciju i liniju, koliko i za glumu”, uz smijeh priča glumica, koja se pohvalila da pomoć oko djece dobija sa svih strana.

“Imam majku, svekrvu, muža... Svi koji su tu pomažu, čak i kolege kada dođu se igraju sa njima, a bez svega toga bi bilo nemoguće sve postići. I sa jednim djetetom treba puno truda, a meni je velika pomoć i kada neko jednom od njih drži cuclu, a ne nešto više”, objašnjava ona.

Dok radi na predstavama “Revizor” i “Saloma”, glumica nestrpljivo iščekuje premijeru filma “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” u kojoj tumači jednu od glavnih uloga.

“Problem su finansije, kao i svuda, ali sve je u završnoj fazi. Triler koji smo gledali mi iz ekipe izgleda svjetski, fenomenalno. Još se montira, a nadamo se da će od toga materijala biti i serija, jer ga ima dosta i kvalitetan je”, pojasnila je glumica.

“Bukvalno čekamo svaki dan da Nikola Vukčević (režiser) nazove i kaže nam da će uskoro premijera”, dodaje ona.

U međuvremenu, Stanić radi sa djecom u školi glume, a njihove prve glumačke korake predstaviće već u decembru u okviru akcije “Banka hrane”.

“Imaćemo tačku u kojoj će djeca biti klovnovi, a svako od njih će imati svoje zanimanje. Biće tu klovnova koji samo grle ili se samo smiju, klovnovi koji su doktori, frizeri, mađioničari... Imaćemo igre koncentracije, opuštanja, a pored nastupa koji je veoma kratak djeca će šetati kroz publiku i zasmijavati druge”, ispričala je ona.

Stanić takođe radi i sa starijim učenicima, a sa njima već priprema i predstavu, o kojoj nam je rekla nešto više.

“Imamo paletu scena iz filmova i predstava, pa smo mislili da se to nazove 'Kaštig'. Počinje kao prava predstava u kojoj reditelj ne može da izađe na kraj sa glumcima pa otkazuje premijeru”, otkriva Stanić i dodaje kako ta predstava preslikava današnjicu.

“Nakon pet godina reditelju nude ogroman novac da bi snimio seriju, a on prihvata jer nema posao. Naravno diktiraju mu koga da angažuje i on se bori između pravih vrijednosti i kiča i šunda, jer mora da udovolji i onome ko mu je dao pare, ali i sebi”, prepričala je glumica i najavila premijeru za maj sljedeće godine, ukoliko sve bude išlo po planu.

Luka već dobio ulogu

Njeni dječaci, Vuk i Luka koji su stari tek tri mjeseca, izgleda će krenuti stopama majke, jer je jedan od njih već dobio prvu ulogu.

“Imam novi projekat, malu ulogu, ali meni su sve uloge jednake. Glumiću sa jednom od beba u završnom, diplomskom ispitu Gojka Berkuljana, što jedva čekam.

Baš me interesuje kako ćemo to zajedno da uradimo. Luku su izabrali da glumi, imamo jednu scenu i nadam se da će biti dobar, da neće plakati”, ispričala je Stanić.