Vido Kopitović zastao na korak medalji

Borac Budućnosti Vido Kopitović je zastao na korak od borbe za medalje zbog problema sa prehladom u Gvadalahari
179 pregleda 2 komentar(a)
Vido Kopitović, Foto: Boris Pejović
Vido Kopitović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.11.2013. 22:15h

Ni drugog dana takmičenja na Svjetskom kupu za mlađe seniore i 8. Svjetskom prvenstvu za juniore i kadete u španskoj Gvadalahari, crnogorska reprezentacija nije uspjela da osvoji medalju.

Kao i dan ranije kada je seniorka Jelena Maksimović stala na korak od borbe za odličje, danas je na posljednjoj prepreci zastao i junior Vido Kopitović.

Borac Budućnosti u kategoriji do 76 kilograma je ubjedljivo savladao reprezentativce Izraela, Kine i Slovenije, ali je izgubio meč od reprezentativca Maroka, koji bi ga vodio u borbe za medalje.

"Kopitović je na takmičenje došao u sjajnoj formi, ali se prehladio u Španiji i to je očigledno ostavilo traga. Bio je sjajan u tri prva kola, ali mu je potom ponestalo svježine", kazao je selektor muškaraca u borbama, Dragoljub Fatić.

I na prethodnom šampinatu u Maleziji Kopitović je bio sjajan, ali mu je falilo međunarodnog iskustva.

Nastupio je i Adonis Markašević (do 61), ali je sa 1:0 poražen u prvom kolu od rivala iz Hrvatske.

Takmičenje u Gvadalahari završava se u nedjelju, a na Kongresu Mediteranske karate federacije u prisustvu predsjednika WKF-a, Antonia Espinoze je odlučeno da se seniorsko Mediteransko prvenstvo održi u Crnoj Gori 12. i 13. septembra 2014. godine.

Bonus video: