Okrivljeni iz "Zavale" predaju pismo Drobniču

Okrivljeni iz ovog slučaja će posjetiti kancelarije EU u ponedjeljak u 11 sati, nekog čega će se obratiti novinarima
12 komentar(a)
Dragan Marović, Foto: Savo Prelević
Dragan Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.11.2013. 12:04h

Dragan Marović, jedan od optuženih, u poredmetu Zavala, sjutra će sa još nekoliko okrivljenih iz ovog slučaja, predati pismo šefu Delegacije Evroske unije u Crnoj Gori Mitji Drobniču, povodom najnovijeg izvještaja o napretku Crne Gore u pregovorima za pristupanje EU.

Saznajemo da će okrivljeni iz ovog slučaja posjetiti kancelarije EU ponedjeljak u 11 sati, nekog čega će se obratiti novinarima i odgovarati na pitanja tim povodom.

U junu prošle godine, bivši potpredsjednik Opštine Budva Dragan Marović osuđen je na četiri godine zatvora, a zbog istog krivičnog djela, Rajko Kuljača, bivši gradonačelnik Budve, osuđen je na pet godina.

Apelacioni sud ukinuo je osuđujuću presudu, “jer je nerazumljiva i ne zna se koji je zakon primijenjen”.

U prvostepenoj presudi piše da su Marović i Kuljača, kao rukovodioci Opštine, oštetili opštinski budžet za 821.599 eura i tako pribavili imovinsku korist preduzeću "Zavala invest", koje je sagradilo fabriku za preradu morske vode. U tome su im, kako piše u presudi, umišljajno pomogli članovi Komisije koja je procjenjivala radove na fabrici za preradu vode, uvećavajući stvarne troškove.

Bonus video: