U Baru oduzeta veća količina oružja

Iz Uprave policije saopšteno je da su njeni službenici, na osnovu operativnih saznanja, pretresli stan koji koristi M.P i oduzeli oružje sa oružnim listovima na ime V.P. koji su istekli
213 pregleda 9 komentar(a)
Herceg Novi oružje, Foto: Uprava carina
Herceg Novi oružje, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 31.10.2013. 18:05h

Barska policija pretresla je danas stan koji koristi M.P. (32) iz tog grada, vlasništvo njegovog oca V.P, i oduzela veću količinu pronađenog oružja i municije, u ilegalnom posjedu.

Iz Uprave policije saopšteno je da su njeni službenici, na osnovu operativnih saznanja, pretresli stan koji koristi M.P i oduzeli oružje sa oružnim listovima na ime V.P. koji su istekli -lovačku pušku „IZ 54“ kalibra 12 mm, pištolj marke „Zastava“ kalibra 7,62 mm sa dva okvira kao i pištolj marke „CZ 99“ kalibra 40SW sa dva okvira.

Kako se navodi, oduzeti su i revolver NN marke bez oružnog lista, 52 komada pištoljske municije cal. 7,62 mm, 24 patrona za lovačku pušku cal. 12 mm, 55 komada pištoljske municije cal. 40SW, okvir od pištolja NN marke, nož crnih korica sa metalnom furtolom, nož sa plastičnim koricama u kožnoj braon futroli, par drvenih korica za pištolj i kondenzator gasova – nastavak za cijev od pištolja NN marke.

„Daljim pretresom je na terasi koja se nalazi iznad spavaće sobe M.P. pronađen pištolj marke „Pietro Beretta“ cal. 7,65 mm sa okvirom i osam metaka istog kalibra u ilegalnom posjedu, koji je bio zamotan u crnoj čarapi i spakovan u najlon kesi crvene boje“, kaže se u saopštenju policije.

Navodi se da je kriminalistički tehničar izuzeo pištolj pronađen na terasi i uputio ga na vještačenja u Forenzički centar.

„Pretresom je u spavaćoj sobi M.P. pronađen i pancir crne boje sa natpisom „Nalcon“. Ostalo oružje, okviri, municija i drugi predmeti će takođe biti upućeni u Forenički centar“, dodaje se u saopštenju.

O događaju su obaviješteni Viši državni tužilac u Podgorici i Osnovni državni tužilac u Baru.

„Tužilac u Baru se izjasnio da se protiv V.P. podnese krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, kazal su iz policije.

Prema njhovim riječia, VDT u Podgorici se izjasnio da će u odnosu na M.P. kvalifikovati krivično djelo nakon vještačenja predmetnog pištolja u Forenzičkom centru.

„Od M.P. i V.P. je uzeta izjava u prostorijama CB Bar. Krivična prijava protiv V.P. biće podnijeta u redovnom postupku“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: