Podgoričani osumnjičeni za pripremanje likvidacija: Nađeni eksploziv, fantomke, perika...

Uhapšeni su, prema saznanjima policije, članovi su jedne organizovane kriminalne grupe koja je, kako se vjeruje, odgovorna za više ubistava u Crnoj Gori
623 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bulatović, Foto: Boris Pejović
Luka Bulatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.07.2018. 18:00h

Podgoričane Luku Bulatovića (21) i Dejana Vukašinovića (35) uhapšene juče u Aerodromskoj ulici u Podgorici, policija sumnjiči za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a inspektori istražuju i da li su pripremali nečiju likvidaciju.

U stanu u Aerodromskoj ulici juče su pronađeni, između ostalog, jedna pripremljena eksplozivna naprava, ručna bomba, municija, fantomke, vještačka brada i brkovi, perika...

Eksplozivna naprava deaktivirana je na licu mjesta, nakon što su evakuisani stanari ulaza zgrade.

Uhapšeni Bulatović i Vukašinović, prema saznanjima policije, članovi su jedne organizovane kriminalne grupe koja je, kako se vjeruje, odgovorna za više ubistava u Crnoj Gori.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, u nastavku aktivnosti na prevenciji, sprječavanju i otkrivanju krivičnih djela koja su planirana ili nastala u sukobu organizovanih kriminalnih grupa, a postupajući na osnovu operativnih aktivnosti, sinoć izvršili pretres tzv. štek stana u zgradi u naselju Stari aerodrom i pronašli i oduzeli četiri improvizovane eksplozivne naprave spremne za upotrebu, druge eksplozivne materije, municiju, alat za izradu eskplozivnih naprava i predmete koji su bili planirani za maskiranje prilikom vršenja krivičnih djela. Dva lica, L.B. (21) i D.V. (35) iz Podgorice, su lišena slobode. Time je spriječeno vršenje krivičnih djela sa teškim posljedicama. Jedna eksplozivna naprava je deaktivirana na licu mjesta. Prethodno su evakuisani stanari ulaza zgrade", stoji u saopštenju Uprave policije.

Prema saznanjima policije, stan je koristio kao tzv. štek za smještaj osoba i predmeta za izvršenje teških krivičnih djela.

"Tom prilikom u stanu su pronađeni i oduzeti: 1. tri improvizovana eksplozivna kumulativna punjenja usmjerenog dejstva, velike razorne moći; 2. jedna improvizovana eksplozivna naprava, takođe usmjerenog dejstva, sastavljena od eksplozivnog kumulativnog punjenja - naoružana i spremna za upotrebu, koju su službenici Grupe za antiteroristički pregled Uprave policije MUP-a, zbog opasnosti da se može aktivirati pomjeranjem, onesposobili na licu mjesta; 3. ručna bomba oznake M52 zelene boje; 4. detonatorska kapisla; 5. 25 kutija sa po 25 komada pištoljske municije kalibra 9 mm; 6. okvir pištolja sa 13 komada municije 9 mm Luger; 7. alat i djelovi koji služe za pravljenje eksplozivnih naprava; i 8. više predmeta koji služe za maskiranje lica prilikom izvršenja krivičnih djela – fantomke, vještački brkovi, vještačka brada i perika", navodi se u saopštenju policije.

Pronađene eksplozivne naprave su, kako se ističe, izuzete i demontirane od strane službenika Grupe za antiteroristički pregled i tom prilikom, uz podršku službenika Vatrogasne jedinice i osoblja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, iz stambene zgrade evakuisani su stanari ulaza u kojem se nalazi predmetni stan.

Bulatoviću i Vukašinoviću su oduzeta dva vozila i sredstva komunikacije.

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Sve oduzete stvari i predmeti biće predmet provjera i vještačenja u cilju, između ostalog, i eventualnog povezivanja sa ranije izvršenim krivičnim djelima", zaključuju iz policije.

Bonus video: