Podgoričanin opljačkan u Varšavi: Piće ga koštalo 890 eura

Iz poljske policije su mu saopštili da će učiniti sve da pronađu lopove i savjetovali mu da se o tom slučaju interesuje preko crnogorske Ambasade u Varšavi
27 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2013. 14:36h

Podgoričanin Vladan Nedović (39) opljačkan je prije nekoliko dana za šankom u hotelu “Felix-Best Western” u Varšavi, glavnom gradu Poljske.

Hotelske kamere snimile su trenutak krađe, kada lopov sa kačketom iz lijevog unutrašnjeg džepa jakne Nedovića izvlači 890 eura i odlazi u nepoznatom pravcu.

Iz poljske policije su mu, kako je rekao, saopštili da će učiniti sve da pronađu lopove i savjetovali mu da se o tom slučaju interesuje preko crnogorske Ambasade u Varšavi.

“Avionom iz Tivta 15. oktobra krenuo sam za Moskvu, kod prijatelja iz Rusije. Isto veče smo zajedno automobilom krenuli ka Podgorici”, kazao je Nedović.

Dodao je da je sa prijateljem iz Rusije 16. oktobra ušao u Poljsku.

“Odsjeli smo u hotel ’Felix-Best Western’. Te iste noći sam opljačkan dok sam bio u hotelskom lobi baru. Prije nego što su mi lopovi odnijeli novac, odlučio sam da siđem na pivo, dok je moj prijatelj bio u hotelskoj sobi”, istakao je Nedović.

Na snimku krađe, koji je Nedović dostavio “Vijestima”, vide se dva muškarca, koji uporno, ali neupadljivo gledaju u Nedovića i nešto se dogovaraju.

Snimak krađe

Jedan od njih je obučen u plavo, ima kačket na glavi i torbicu, a drugi je u crnoj kožnoj jakni.

Neposredno prije krađe, muškarac u crnoj kožnoj jakni sijeda pored Nedovića i razgovara sa šankerom, čime skreće pažnju, dok drugi muškarac sa kačketom prilazi Podgoričaninu sa leđa.

Zatim, kada mu se ukazala prilika, lopov zavlači ruke u lijevi džep Nedovićeve jakne, koja se nalazila na stolici iza njega i izvlači novac.

“Čitavo vrijeme su pratili šta radim. Na snimku se vidi da dok sam bio u WC-u nervozno razgovaraju, a jedan od njih se nešto i ljuti”, kazao je Nedović.

Neposredno prije krađe, muškarac u crnoj kožnoj jakni sijeda pored Nedovića i razgovara sa šankerom, čime skreće pažnju, dok drugi muškarac sa kačketom prilazi Podgoričaninu sa leđa i zavlači ruku u džep od jakne

“Desetak minuta nakon što sam pokraden, primijetio sam da mi nema novca u džepu. Odmah sam kontaktirao obezbjeđenje hotela, koje mi je kazalo da sam možda novac zagubio usput”, rekao je Nedović.

Istakao je da je primijetio da se u baru nalaze kamere, tako da je tražio da vidi snimak, ali obezbjeđenje mu je kazalo da snimka nema.

“Tek kada sam slučaj prijavio poljskoj policiji, iz obezbjeđenja hotela su dozvolili da pogledamo snimak krađe. Tom prilikom sam snimao telefonom sa ekrana računara tok krađe”, kazao je Nedović.

On je dostavio “Vijestima” i zapisnik poljske policije o krađi.

“Policajci su mi rekli da će učiniti sve da pronađu lopove i bili su korektni. Samo bih građanima poručio da se paze kada idu u Poljsku, kako im se ne bi dogodilo što je meni”, zaključio je Nedović.

Bonus video: