U Šibeniku sahranjena Dolores Lambaša

Po želji Doloresine majke Alme, glumac Joško Ševo ne sahrani je recitovao “Pjesmu nad pjesmama”
231 pregleda 0 komentar(a)
Dolores Lambaša, Foto: Facebook
Dolores Lambaša, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.10.2013. 19:21h

Tragično preminula hrvatska glumica Dolores Lambaša sahranjena je na gradskom groblju u rodnom Šibeniku.

Od nje su se, uz članove porodice, prijatelje i poznanike, oprostile brojne kolege, prenose hrvatski mediji.

Po želji Doloresine majke Alme, glumac Joško Ševo ne sahrani je recitovao “Pjesmu nad pjesmama”.

Prije toga, roditelji, kolege, rodbina i prijatelji održali su komemoraciju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Posebno emotivan prilikom govora bio je Joško Ševo, koji je mladoj glumici bio profesor, ali kako je on naglasio, i kolega i prijatelj.

On je kazao da će zauvijek pamtiti trenutak kada je čuo loše vijesti, a zatim je odrecitovao pjesmu Arsena Dedića “Djevojka iz mog kraja”, prenosi večernji.hr.

“Otišla je Dolores, osoba koja nas je svojim zaraznim smijehom sve uveseljavala. Živjela je punim plućima. Otišla je prerano i nažalost, njen san da zaigra na daskama Hrvatskog narodnog kazališta u rodnom gradu nikada se nije ostvario”, kazala je Nera Gojanović, upravnica šibenskog HNK.

Lambaša (32), preminula je nekoliko sati nakon udesa koji se dogodio na autoputu A3, kod Velike Kopanice, a automobilom je upravljao njen kolega Stojan Matavulj. “Nisan” kojim je glumac upravljao naletio je na drugi automobil, zbog držanja nepropisnog rastojanja. Preminula glumica nalazila se na mjestu suvozača i u trenutku udesa je spavala.

Matavulj, koji će krivično odgovarati zbog izazivanja udesa, prisustvovao je sahrani.

Bonus video: