Policajac i lovočuvar iz Mojkovca osumnjičeni da su ubili divojarca

Policija je nakon otkrivanja divojarca u prtljažniku Popovićevog "golfa", privela policajca i lovočuvara
398 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2013. 16:07h

Osnovni državni tužilac iz Bijelog Polja Tanja Nišavić, otvorila je istragu protiv braće od stričeva - policajca iz Mojkovca Radojice Popovića i lovočuvara u Nacionalnom parku "Biogradska gora" Mikaša Popovića, zbog sumnje da su u lovištu Boričje u srijedu ubili divojarca, kojeg su namjeravali da prodaju vlasnicima restorana na primorju.

Sekretar lovačke organizacije "Milorad Bulatović" iz Mojkovca Vučeta Rakočević, kazao je za “Vijesti” da su oni sa policijom danima pratili policajca i lovočuvara i da je to rezultiralo procesuiranjem krivične prijave za krivolov.

“Policija i mi smo imali operativne podatke da policajac Popović ide u Boričje kod Dobrilovine ispod Sinjajevine, gdje je najbogatije lovište plemenite divljači. Radom na terenu, ali i u saradnji sa MUP-om Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac ,pojačan je nadzor dijela lovišta Boričje-Planinica-Zaboj tako da smo u srijedu čuli pucnje u tom dijelu. Organizovanom akcijom pripadnika MUP-a u selu Bistrica zaustavljen je 'golf 2' (PG-DD-907) u kojem su se nalazili Popovići. Prilikom pretresa automobila pronađen je lovački karabin sa optikom, lovački nož i meso divojarca”, naveo je Rakočević.

Policija je nakon otkrivanja divojarca u prtljažniku Popovićevog "golfa", privela policajca i lovočuvara, a potom je o svemu obaviještena tužiteljka Nišavić, koja je naredila da se od njih uzmu izjave, oružje, ali i da se meso divljači pošalje na analizu.

Rakočević tvrdi da policija i oni iz tog društva vjeruju da su braća Popović u posljednjih nekoliko mjeseci ubili čak devet plemenitih životinja - sedam divokoza i dvije srne.

“Imamo sumnje da su to radili zajedno. Policajac Popović je uz pomoć službene legitimacije uspijevao da bez kontrole ode do lovišta i da se sa punim gepekom divljači vrati kući. U svemu mu je pomagao lovoručar, koji je imao propusnice i za taj dio lovišta. On bi ga dovodio u Boričje, a policajac nakon cjelodnevnog lova, bi se uveče vraćao kući. Za njega je dolazio lovočuvar kako bi lakše izašao bez kontrole iz lovišta”, pojasnio je Rakočević.

Divojarce restoranima prodaju po 800 eura

Sekretar lovačke organizacije "Milorad Bulatović" iz Mojkovca, tvrdi da su osumnjičeni Popovići meso ubijene divljači prodavali vlasnicima restorana u tom gradu, ali ponajviše na primorju.

“Na crnom tržištu komplet divokoza košta oko 800 eura. Imamo inofrmaciju da neki restorani na skrivenom meniju nudi specijalitete od divljači, a ta cijena je po 25 eura po porciji”, kazao je Rakočević.

Galerija

Bonus video: