Policija: Nije bilo hapšenja u Crnoj Gori u sklopu akcije "Elenika"

"U Crnoj Gori nije bilo hapšenja dilera u proteklih nekoliko dana. Preko Interpola smo dali korisne podatke kolegama iz inostranstva", kazao je sagovornik iz vrha policije
7 komentar(a)
heroin, Foto: Arhiva "Vijesti"
heroin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.10.2013. 07:22h

Iz crnogorske policije su demantovali pisanje "Dnevnog avaza", da je, u sklopu međunardone akcije "Elenika", bilo hapšenja i u Crnoj Gori.

"Vijestima" je iz crnogorske policije nezvanično saopšteno da su preko Interpola sarađivali sa Italijanima, čijom istragom je sprovedeno hapšenje u više zemalja.

"U Crnoj Gori nije bilo hapšenja dilera u proteklih nekoliko dana. Preko Interpola smo dali korisne podatke kolegama iz inostranstva", kazao je sagovornik iz vrha policije.

Istraga italijanske policije o mreži švercera heroina koja je razbijena u ponedjeljak, kada je uhapšen 71 osumnjičeni, je utvrdila da je Bosna i Hercegovina služila kao baza za regrutovanje krijumčara.

U BiH je privedeno pet osoba, a racije i privođenja su izvedene i, kako je naveo list, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Albaniji, Sloveniji, Kosovu, a najopsežnije operacije su sprovedene u Italiji.

Policija je zaplijenila oko 200 kilograma heroina, 500 kilograma marihuana, a sva droga je u Italiju stigla iz Avganistana.

Istraga koja je rezultirala razbijanjem švercerske mreže je trajala punih osam godina, a činile su je tri zločinačke organizacije uključujući i one sa zapadnog Balkana koje su zajedničkim djelovanjem kontrolisale evropsko tržište narkotika.

Bonus video: