490 izlagača na Beogradskom sajmu knjiga

Vrata sajma otvorena su za posjetioce danas u 10 sati, dok će svečanost otvaranja biti održana u 18 sati
0 komentar(a)
knjige, Foto: Shuterstock
knjige, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 20.10.2013. 13:19h

Vrata Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, 58. po redu, otvorena su za posjetioce danas u 10 sati, dok će svečanost otvaranja biti održana u 18 sati.

Goste će u ime Poljske, zemlje počasnog gosta, pozdraviti Olga Tokarčuk, a Sajam će zvanično otvoriti književnik Ljubivoje Ršumović.

Svečanosti će prisustvovati, kako je najavljeno, i premijer Srbije Ivica Dačić, dok je u 19 sati predviđeno otvaranje štandova Kancelarije za Kosovo i Metohiju i EU info centra.

Sajam će ove godine organizovati 60 programa, a posebne programe je pripremila zemlja počasni gost i izdavači na svojim štandovima ili u salama za promocije.

Sajam je finansijski pomogao dolazak 16 stranih gostiju, a najavljeni su i predstavnici Lajpciškog i Frankfurtskog sajma knjiga, kao i Evropske asocijacije izdavača.

Na površini od 27.000 kvadratnih metara predstaviće se 490 direktnih izlagača, što je 12 više nego lani, a od toga 48 iz inostranstva.

Programi za djecu i mlade

Prvi put na beogradskom Sajmu knjiga, u organizaciji sajma, biće realizovani programi posvećeni djeci i mladima, u formi likovno-književnih radionica, druženja sa piscima i tribina, kao i kroz interaktivne programe za djecu i mlade "Volim da čitam".

Ulaznica za 58. Beogradski sajam knjiga košta 250 dinara (oko 2 eura).

Bonus video: