Tijani Rakić titula u Pljevljima, Blagojević vodi u Baru

Šahistkinja kluba Omladinac Budućnost, 17-godišnja Rakić je u sedam kola sakupila šest bodova
94 pregleda 0 komentar(a)
Tijana Rakić, Foto: Sahcg.me
Tijana Rakić, Foto: Sahcg.me
Ažurirano: 26.07.2018. 18:48h

Šahistkinja kluba Omladinac Budućnost, 17-godišnja Tijana Rakić nova je prvakinja Crne Gore u šahu. Ona je u sedam kola pojedinačnog Prvenstva Crne Gore za žene sakupila šest bodova na šampionatu u Pljevljima.

Drugo mjesto sa pola poena manje zaslužila je Nina Delević, dok je bronzana medalja pripala Nikolini Koljević sa pet poena. Rakić je zabilježila pet pobjeda i dva remija - bijelim figurama sa Delevićevom i crnim sa Koljevićevom.

Danas je u posljednjem kolu Rakićeva slavila crnim figurama protiv Nevene Radošević i nije ispustila prednost koju je imala od prvog kola.

Slavila je i Delevićeva uz početni potez protiv Anđele Janjušević, dok je Koljević remizirala bijelim figurma sa Berinom Ajanović. Remijem je završena partija Nede Bojović i Mateje Popović.

Velemajstor Dragiša Blagojević je zadržao čelnu poziciju nakon 7. kola 70. pojedinačnog Prvenstva Crne Gore za muškarce, koje se u apsolutnoj konkurenciji igra u Baru.

Blagojević je crnim figurama dobio Božidara Kisića, nakon samo 28 poteza i došao je do 6,5 poena.

Aktuelni šampion, Nikola Đukić se dugo mučio da bijelim figurama slomi otpor Nenada Karišika, i uspio je nakon 59. poteza pa je ostao na pola poena zaostatka za liderom. Senzacionalno je bijelim figurama izgubio Blažo Kalezić od Armina Mušovića, dok je omladinski prvak Crne Gore Andrej Šuković bijelim figurama dobio Aleksandra Tomića.

Najstariji crnogorski velemajstor Božidar Ivanović remizirao je sa Milošem Pečuricom.

Sjutra od 15,30 sati igra se 8. kolo u hotelu "Sidro" u Baru.

Bonus video: