Dejan Radić u Vojvodini

Ovaj 28-godišnjak (uskoro puni 29) mogao bi u novom dresu da debituje već u subotu ili u nedelju, na „Memorijalu Žarka Petrovića“.
182 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Radić i Nikola Marić, Foto: Okvojvodina.org
Dejan Radić i Nikola Marić, Foto: Okvojvodina.org
Ažurirano: 11.10.2013. 15:35h

Bivši srednji bloker Budućnosti, Dejan Radić novi je član Vojvodine. Ovaj 28-godišnjak (uskoro puni 29) mogao bi u novom dresu da debituje već u subotu ili u nedelju, na „Memorijalu Žarka Petrovića“.

"Do prvog razgovora je došlo kada je Vojvodina igrala prijateljsku utakmicu sa Budvanskom rivijerom, odnosno kada je na putu do Albanije boravila i u Crnoj Gori. Ja sam u to vrijeme čekao neki inostrani angažman, čelnici novosadskog kluba čuli su da sam slobodan, pa su došli do Podgorice. Poslije toga sve je relativno kratko trajalo i brzo smo se dogovorili", kaže Radić za klupski sajt Vojvodine.

Radić je karijeru počeo Republici Srpskoj, od 2000. do 2006. bio je u Crvenoj zvezdi, od 2006. do 2009. u Budućnosti, te godinu dana u Lebanonu, a onda tri godine u belgijskom Leniku. U jednom periodu bio je i srpski reprezentativac.

"Tri sezone u Belgiji su bile jako dobre, a posljednjih šest meseci sam bio i kapiten. Inače, u Leniku su htjeli da me zadrže, ali je klub imao finansijske poteškoće, pa su odlučili da ne uzimaju igrače van evropske unije", objašnjava Radić i nastavlja:

"Vojvodina je za mene uvijek bila klub sa velikom tradicijom, još dok sam bio u Zvezdi. To je osnovni motiv, zbog kojeg sam sada u Novom Sadu. Zaista mi je drago što sam tu. Jeste čudno to što sam u Srbiji, ali vjerujem da je to prava opcija. Biće dobrih treninga i utakmica, liga će biti neizvjesna i kvalitetna. Za sada znam samo kapitena Veljka i trenere, ali to nije problem, mislim da ću se brzo uklopiti. Tu sam da pomognem ekipi, daću maksimum, a nadam se da će sve to biti dobro", zaljučio je Radić.

Sportski direktor Nikola Marić zadovoljan je postignutim dogovorom.

"Mi smo i ranije želeli da popravimo blok u smislu dovođenja iskusnijeg igrača. Radić je do sada imao dobru karijeru u Zvezdi, Podgorici, belgijskom Leniku, igrao je Ligu šampiona i mislimo da je on u ovom momentu dobro rešenje. Vjerujem da ćemo na toj poziciji sada biti i autoritativniji", istakao je Marić.

Bonus video: