Podgorica: Osumnjičen da je silovao, pa pokušao da ubije djevojčicu

Prema saznanjima policije, dvanaestogodišnja djevojčica trenutno nije životno ugrožena
121 pregleda 46 komentar(a)
silovanje, nasilje, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
silovanje, nasilje, zlostavljanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.10.2013. 16:57h

Tridesetosmogodišnji B.I. sa Kosova, nastanjen u Podgorici, uhapšen je zbog sumnje da je silovao, a potom pokušao da ubije dvanaestogodišnju djevojčicu, čiji je staratelj.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, B.I. je stric djevojčice koju je, prije dva dana prvo silovao, a potom bacio sa prvog sprata kuće, u Tuzima.

Djevojčica je, nakon ukazane ljekarske pomoći, zadržana u Kliničkom centru Podgorica na liječenju i posmatranju.

Uprava policije saopštila je, da prema njihovim saznanjima, dvanaestogodišnjakinja nije životno ugrožena.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je B.I. počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu djevojčice čiji je staratelj 8. oktobra 2013. godine oko 18,00 časova, na način što ju je gurnuo sa terase koja se nalazi na prvom spratu porodične kuće i bacio je na tlo. Sumnja se da je B.I. prije toga na štetu djevojčice počinio i krivično djelo silovanje”, saopšteno je iz policije.

Oni ističu da su policijski službenici, odmah po saznanju za događaj, obavijestili zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, po čijem je ovlašćenju urađen uviđaj.

“Izuzeti su tragovi koji će biti upućeni u Forenzički centar na vještačenja, a preduzete su i operativne i druge policijske mjere i radnje. Osumnjičeni B.I. je potom lišen slobode. O događaju je obaviješten i Centar za socijalni rad u Podgorici”, piše u policijskom saopštenju.

Bonus video: