Radosav Bigović oduševio evropske prvake

"Bigović je možda i najveći talenat i moj posljednji trenerski izazov. Njegova ljubav prema sportu i posvećenost na treninzima je nesvakidašnja i značajno mi olakšava rad", kaže Bučaj
80 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2013. 14:13h

U ringu tradicionalnog međunarodnog turnira 23. “Smederevska jesen” 11-godišnji pionir BK Budva Radosav Bigović boksovao je debitantski meč, i sve je očarao.

Iako je njegov rival iz pančevačkog Profesionalca Mile Nikolić iza sebe imao desetak borbi, Bigović mu nije dozvolio niti jedan uspješan napad za tri runde, tokom kojih je na desetine puta uspješno prošao gard rivala.

Ipak, nakon neuobičajeno duge pauze sudije su donijele nepravednu, ali kratku odluku.

"Jugoslovenska bokserska ikona, prvak Evrope Ljubiša Simić, potpredsjednik Bokserskog saveza Srbije Božidar Tadić i svi treneri koji su doveli svoje borce, ali i delegat revije su se pobunili i uvidom u liste ispravili su nepravdu. Na svu sreću, kako Bigović već na startu ne bi bio obeshrabren u daljem radu i napretku. Pitao me je: ”Zašto je ovo ovako”, ali na sreću nisam morao da objašnjavam jer su organizatori reagovali brzo i dodijelili Bigoviću diplomu za prvo mjesto. A o utisku koji je ostavio u svom prvom ulasku u ring najbolje svjedoče pozivi da Bigović krajem ovog mjeseca boksuje u Bukureštu, a mjesec kasnije i na međunarodnoj reviji u Beogradu", kazao je Bigovićev i trener BK Budva Pavle Bučaj.

A mali budvanski klub Pavla Bučaja osnovan 1978. godine, dao je velike šampione koji su proslavili crnogorski i jugoslovenski sport. U BK Budva su učili najtrofejniji jugoslovenski junior Fehmi Hiseni, višestruki prvak bivše Jugoslavije Zoran Vlaović, Tihomir Matijević.., i najtrofejniji Nikola Sjekloća, osvajač svjetske i evropske bronze.

"Bigović je možda i najveći talenat i moj posljednji trenerski izazov. Njegova ljubav prema sportu i posvećenost na treninzima je nesvakidašnja i značajno mi olakšava rad. O njegovom talentu dovoljno govori sam nastup u Smederevu u kojem se u ringu kretao i boksovao kao da je to radio nebrojeno puta. Na sreću, i naši sugrađani u Budvi su prepoznali njegovu vrijednost i pružaju pomoć klubu kako bi mu omogućio odlazak u Smederevo ali i na turnire na koje je pozvan da učestvuje do kraja godine", naglasio je Bučaj.

Bonus video: