Interpolov bjegunac i krvavi putnik na letu za Beograd

Polijetanje aviona "Montenegro erlajnsa" u petak veče zaustavila policija...
118 pregleda 50 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2013. 06:49h

Neobičan incident dogodio se u petak oko 18 časova u avionu “Montenegro erlajnsa”, koji je došao iz Frankfurta, a zatim trebalo da krene ka Beogradu - policija je prvo uhapsila bjegunca sa Interpolove potjernice koji se skrivao u njemu, da bi se nekoliko minuta kasnije u istom avionu pojavio i povrijeđeni čovjek sa krvavom odjećom.

Oba događaja uznemirila su posadu, na čelu sa kapetanom leta, pilotom Darkom Lučićem i putnike aviona, saznaju “Vijesti”.

Prilikom kontrole putne dokumentacije, prema informacijama “Vijesti” iz policije, utvrđeno je da se u avionu nalazila osoba koju potražuje Interpol. Policija je vrlo brzo reagovala, bjegunac je uhapšen čim je avion iz Frankfurta sletio u Podgoricu.

Ista posada i avion trebalo je da krenu iz Podgorice ka Beogradu, kada se putnici i prtljag ukrcaju. Međutim, let je kasnio sat vremena, zbog pojave misterioznog krvavog putnika.

Niko, prema informacijama “Vijesti”, nije znao kako je taj putnik ušao u avion pored brojnih kontrola na terminalima aerodroma Podgorica i sjeo u deseti red. Na asistenciju kabinskog osoblja reagovao je kapetan Lučić i pitao čovjeka, koji je imao tamne mrlje na pantalonama i košulji, šta mu se dogodilo i šta mu je sa odjećom. Čovjek mu je odgovorio da je njegova odjeća umrljana krvlju, nakon čega je kapetan pozvao policiju.

Niko, prema informacijama “Vijesti”, nije znao kako je taj putnik ušao u avion pored brojnih kontrola

Policija, koja je vrlo brzo došla na lice mjesta, izvršila je kontrolu putnika. Utvrđeno je da se radi o Beograđaninu M. M. (58), koji je istog dana imao udes u Podgorici, kada je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u banderu. U Podgorici je, kako je kasnije utvrđeno, bio sa kćerkom koja je u avionu sjedjela pored njega. Oboje su, na insistiranje osoblja, morali da napuste avion, koji je nekoliko minuta nakon toga poletio.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, M. M. i njegova kćerka napustili su Crnu Goru vozom.

U avionu “Montenegro erlajnza” među putnicima nalazio se i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Prema tvrdnjama očevidaca, u avionu za Beograd u tim trenucima nalazila se i advokatica Ana Kolarević, sestra premijera Mila Đukanovića, kao i bivši premijer Srbije Radoman Božović. “Vijesti” juče nijesu mogle da provjere te tvrdnje.

Montenegro erlajns: Kako je došao do aviona?

Iz kompanije “Montenegro erlajns” “Vijestima” je sinoć saopšteno da ih “veoma čudi i iznenađuje činjenica da je osoba takvog zdravstvenog stanja, nakon svih aerodromskih i policijskih provjera uopšte uspjela da dođe do aviona”.

“Avion ’Montenegro erlajnsa’ sinoć je, na redovnoj liniji Podgorica-Beograd kasnio pri polijetanju oko sat vremena, a razlog kašnjenja leta je zdravstveni problem jednog putnika”, kazao je portparol aviokompanije Nenad Marković.

Dodao je da je procjena kapetana i kabinskog osoblja bila da se ne preuzima rizik prevoza takve osobe.

“Veoma nas čudi i iznenađuje činjenica da je lice takvog zdravstvenog stanja, nakon svih aerodromskih i policijskih provjera uopste uspjelo da dođe do aviona. Piloti i kabinsko osoblje ’Montenegro erlajnsa’ spremni su i trenirani za ovakve situacije i izvrsno su primijenili propisanu proceduru, koja se primjenjuje u svim aviokompanijama”, rekao je Marković.

Istakao je da je avion, nakon sprovedene kompletne procedure i uspješno završene bezbjednosne provjere, poletio ka Beogradu sat vremena kasnije od predviđenog vremena polijetanja.

Plašili se da nije upucan

Prema informacijama koje su “Vijesti” dobile od očevidaca incidenta, osoblje aviona se u početku plašilo da misteriozni čovjek iz desetog reda nije upucan.

“Putnici su ušli u avion sa 15 minuta zakašnjenja, ali onda se vidjela panika među kabinskim osobljem. Pilot je izašao iz kabine i vidjelo se da nešto nije u redu sa dvoje putnika, koji su sjedjeli u desetom redu”, kazao je jedan od očevidaca incidenta.

Dodao je da jedan od to dvoje putnika krvav.

“Imao je krvavu košulju i nalazio se u očigledno teškom zdravstvenom stanju. Na osnovu razgovora između stjuardesa, moglo se čuti da se plaše da neko nije upucan”, rekao je putnik.

Istakao je da se kasnije ispostavilo da je čovek imao udes.

“Imao je polomljena rebra, ključnu kost i druge brojne povrede. Putnici koji su bili u njegovoj blizini kazali su da je rekao da je samoinicijativno izašao iz bolnice i krenuo za Beograd”, istakao je jedan od putnika.

Galerija

Bonus video: