Babović kod psihijatra zbog teškog incidenta u Podgorici

Psijhijatrijsko vještačenje Babovića predložio je njegov branilac, advokat Velibor Marković
400 pregleda 15 komentar(a)
Filip Babović, Foto: Boris Pejović
Filip Babović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.10.2013. 10:21h

Podgoričaninu Filipu Baboviću (22) određeno je psihijatrijsko vještačenje, kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv početkom maja kada je pucao iz pištolja i zapalio automobil i vulkanizersku radnju u centru glavnog grada.

Psijhijatrijsko vještačenje Babovića predložio je njegov branilac, advokat Velibor Marković.

“Tražio sam psihijatrijsko vještačenje da bi se utvrdilo stanje uračunljivosti u vrijeme kada se desio sporni događaj i na današnji dan, zbog okolnosti njegove odbrane da je njegovo stanje takvo u zadnjih nekoliko godina i da je ranije bio pod psihijatrijskim tretmanom, kao i da i dan danas prima terapije”, kazao je “Vijestima” nakon jučerašnjeg ročišta Marković.

Predmet Babovića bio je u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva, jer je prvobitno bio osumnjičen za pokušaj ubistva, da bi se optužni predlog protiv njega promijenio.

Sada su mu na teret stavljena krivična djela izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i ugrožavanje sigurnosti. Babović je pred sutkinjom Osnovnog suda Larisom Mijušković Stamatović priznao izvršenje tri lakša krivična djela, koja mu se stavljaju na teret.

Predmet Babovića bio je u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva, jer je prvobitno bio osumnjičen za pokušaj ubistva

On je početkom maja uhapšen u Ulici Marka Miljanova ispred poslovnice “Erste banke” nakon polusatne drame u centru grada, kada je, kako piše u nalogu za sprovođenje istrage, ispalio najmanje dva šaržera iz pištolja, prijetio policajcima, a potom, vitlajući oružjem, prijetio i da će se ubiti.

U jednom trenutku otrčao je iza zgrade u kojoj živi, gdje je benzinom polio i zapalio parkirano službeno vozilo “pežo 407” (PGCG110) i autoservis "Centar" koji se nalazi iza poslovnice “Erste banke”.

Babović je ranije negirao da je repetirao, a još manje povukao obarač na pištolju dok je cijev oružja držao uperenu u glavu službenika Ministarstva spoljnih poslova Dragana Đukanovića, koji se ni kriv ni dužan našao na meti divljačkog poduhvata.

Bonus video: