"Porše" koji je vozio Đurović poslat na tehnički pregled

Poginuli se u policijskim izvorima navodi kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru...
307 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2013. 07:11h

Baranin Luka D. Đurović (34) poginuo je u udesu koji se juče oko 14 časova dogodio na pravini puta nakon izlaza iz kotorskog tunela Vrmac.

Đurović je preminuo na putu do kotorske bolnice, dok je teške povrede zadobila njegova sugrađanka Monika Martinović (18), koja je bila sa njim u automobilu.

Baranin Luka Đurović, koji je u policijskim evidencijama bio označen kao vođa najjačeg barskog klana, upravljao je automobilom “porše” (AR-016-PD) kada je, krećući se iz Kotora, nakon izlaska iz tunela, najvjerovatnije, zbog prebrze vožnje izgubio kontrolu nad automobilom.

“Vijestima” je u policiji rečeno da se pretpostavlja da je Đurović po izlasku iz tunela Vrmac, po jakoj kiši pokušao da pretekne nekoliko vozila u svojoj traci, nakon čega je izgubio kontrolu.

Nakon toga došlo je do prevrtanja “poršea”, a potom je automobil sletio sa ceste ali sa suprotne kolovozne trake i završio u jarku pored magistrale.

Nakon nesreće na licu mjesta se okupio veliki broj ljudi, koji su djevojku koja je sama izašla iz auta, prevezli u bolnicu. Ona je juče zadržana u bolnici u Risnu zbog potresa mozga i drugih povreda.

Ljekari su “Vijestima” kazali da se djevojka “nalazi van životne opasnosti”.

Ispred kotorske Opšte bolnice juče popodne okupili su se Đurovićevi prijatelji, dok se čekalo da se njegovo tijelo odveze u KC u Podgorici. Sinoć je tijelo dovezeno na Odjeljenje za sudsku medicinu u Podgorici, gdje je po nalogu tužioca urađena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Uviđaj je nakon udesa obavio zamjenik kotorskog tužioca Žarko Pajković, uz asistenciju kotorske policije. Tužilac Pajković je kazao da je istraga u toku i da će ona pokazati šta je uzrok udesa.

“Imamo materijalne dokaze, svjedoke, obaviće se neophodna vještačenja, tako da će se narednih dana znati uzrok ove nesreće”, kazao je Pajković.

Ime Luke Đurovića se nalazilo u “bijeloj knjizi” ili dokumentu OCTA - Procjena opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori, gdje su navodi policije da je on bio vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru.

Policija vjeruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu ali i finansijskoj moći njegova grupa u Baru bila najorganizovanija i najjača.

Ime i prezime u svijetu kriminala Luka Đurović sticao je daleko od Crne Gore, koju je napustio još sredinom posljednje decenije prošlog vijeka. U rodnom Baru, u srednjoškolskim danima, do tada je bio poznat kao akter nekoliko tuča. Životni put ga je vodio po evropskim prestonicama - Beograda do Berlina i Stokholma, te u više gradova Italije i Španije. Reputaciju sa one strane zakona, kako tvrde upućeni, stekao je najviše kroz zajedničke operacije sa liderom “zemunskog klana” Lukom Bojovićem.

Policija vjeruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu ali i finansijskoj moći Đurovićeva grupa u Baru bila najorganizovanija i najjača

Otkako mu se ime pojavilo u operaciji „Šah-mat“ italijanske policije, koja ga je teretila za šverc kokaina, manevarski prostor u Evropi brzo mu se smanjio, nakon čega se vratio u Crnu Goru, gdje ima suprugu i sina. Kasnije je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen optužbi za međunarodni šverc kokaina u toj akciji italijanske policije.

U protekloj godini gotovo da nije išao nigdje dalje od primorja tako da je živio na relaciji Bar - Budva - Kotor - Podgorica. Sve to vrijeme izbjegavao je incidente, a njegovi lokali posebno su bili na udaru policije nakon ubistva braće Gojačanin.

Iako je godinama povezivan sa brojnim sumnjivim poslovima, ali i mafijaškim likvidacijama, policija nikada Đurovića nije hapsila zbog sumnje da je učestvovao u nekom ubistvu.

Rat na relaciji Beograd - Bar: Plan je bio osveta Luki Bojoviću >>>

I Mićić i Marković na listi za likvidacije >>>

“Porše” poslat na tehnički pregled

Po nalogu tužioca Žarka Pajkovića crni “porše” poslat je na vanredni tehnički pregled kako bi se utvrdilo da li je možda neki kvar izazvao tešku nesreću. Policija je upravo zbog podatka da je Luka Đurović bio vođa barskog klana uključila sve istražne tehnike, kako bi se otklonila sumnja da je možda neko drugi izazvao tragediju. “Ispitujemo sve, ali na osnovu dosadašnjih podataka vjerujemo da je u pitanju klasična saobraćajna nesreća.

Međutim, sve će se znati za nekoliko dana”, rekao je sagovornik iz policije. Nakon što je “porše” odvezen na tehnički pregled na mjesto nesreće stigli su pripadnici Interventne policije, koji su pretražili cijeli teren oko magistrale kako bi pronašli sve djelove automobila.

Đurović je juče vozio “porše”, koji se vodi na Budvanina Nemanju Zeca, suvlasnika diskoteke “Trokadero” i lokala “Perla”, zbog čega je policija provjeravala odakle njegov automobil kod stradalog Baranina.

“Vijestima” je rečeno da je Đurović upravo juče ujutro od Zeca pozajmio automobil kako bi se njime odvezao do Kotora, gdje je išao da vidi hoće li policija vratiti automobil njegovog prijatelja Milana Mićka Vujovića, koji mu je zbog provjera oduzet 20. avgusta ove godine. Iz svog voznog parka Đurović je najčešće koristio blindirani džip „mercedes“ i “BMW”, oba auta sa podgoričkim tablicama.

Galerija

Bonus video: