Podgorica: Mladić poginuo, djevojka operisana i u životnoj opasnosti

Mladić i djevojka su imali kacige na glavi, ali zbog jačine udara ni zaštitna oprema nije bila od pomoći
717 pregleda 49 komentar(a)
Udes Podgorica, Boban Ivanović, Foto: Luka Zeković
Udes Podgorica, Boban Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.09.2013. 11:32h

Podgoričanin Boban B. Ivanović (20) poginuo je u udesu koji se sinoć oko 21.20 časova dogodio na Bulevaru Ivana Crnojevića ispred zgrade Ministarstva održivog razvoja i turizma u centru Podgorice.

Ivanović je preminuo nakon prijema u Klinički centar Crne Gore, a ljekari su se sinoć borili za život teško povrijeđene djevojke K.M. (21) iz Tivta koja je sa njim bila na motoru - vespi (PG-AK-45).

Djevojka je operisana je i njeno stanje je teško kazao je za Portal Analitika dr Zoran Jovančević direktor Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola.

"Djevojka K.M. (21) koja je povrijeđena u sinoćnjem udesu je zadobila teške povrede glave, kostiju lica, grudnog koša i trbuha, kao i povrede lijeve noge i ruke. Odmah je operisana. Sada je cirkulatorno stabilizovana, na respiratoru i u komi. Njeno stanje je i dalje teško i krajnji ishod neizvjestan", kazao je Jovančević.

Nesreća se dogodila kada je vozač zlatnog “reno klija” (PG-ER-043) Milutin Kalezić (23) iz pravca Maslina ka centru grada izgubio kontrolu nad automobilom.

Kalezić je, sumnja policija, zbog velike brzine izgubio kontrolu, a potom prednjim dijelom zakačio trotoar.

Na osnovu tragova na cesti policija je utvrdila da je “klio” preletio zaštitno ostrvo koje razdvaja trake bulevara i direktno udario u motor koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Ivanovićeva vespa je ostala smrskana na cesti, dok se Kalezićev “klio” zaustavio na trotoraru sa druge strane bulevara. Mladić i djevojka nosili su kacige.

“Čula se škripa, a potom dva, tri jaka udara. Kada smo izletjeli, vidjeli smo stravičan udes. Odmah se vidjelo da mladiću nema pomoći”, ispričala je žena očevidac nesreće.

Policajci su blokirali bulevar i sa tužiocem prikupljali dokaze i rasute djelove.

Ivanović je bio student menadženta i živio je sa porodicom u Maslinama. Uporedo sa studijama radio je u jednoj firmi za prodaju sladoleda.

Vozač “reno klija” zadržan je u pritvoru, a policija je utvrdila da nije bio u alkoholisanom stanju.

Bonus video: