Cetinjanin poginuo u lančanom sudaru

"Tek nakon svih analiza i vještačenja znaće se tačan uzrok udesa", rečeno je "Vijestima" u policiji
105 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2013. 16:54h

Cetinjanin Ilija Batrićević (73) poginuo je u lančanom sudaru, koji se oko 11.45 časova dogodio na magistrali kod auto - moto saveza na putu od Cetinja ka Budvi.

Nesreća se dogodila u mjestu Zgrablje kada se Batrićević svojim "golfom 1" (CT-AA-298) kretao u koloni od pet automobila iz pravca Budve ka Cetinju.

"Vijestima" je u policiji rečeno da je do udesa došlo kada je vozač automobila, koji je bio prbi u koloni, dao migavac da skrene lijevo sa magistrale na sporedni put, zbog čega su ostali vozači iza njega krenuli da koče. Batričević je sa "golfom" bio treći u koloni, pa je, najvjerovatnije, da ne bi udario u kombi ispred sebe, skrenuo volan i prešao u suprotnu traku. Tada je iz pravca Cetinja naletio Nikšićanin Ivan Zindović (35) koji je "audijem" (NK-BN-953) direktno udario u Batrićevićev "golf".

Od udara "golf 1" se odbila i zadnjim dijelom udarila i u "golf 3" (CT-AK-915) Cetinjanina Borisa Mihaljevića (23), koji je stajao u koloni iza Batrićevićevog automobila.

Od teških povreda Batrićević je ubrzo preminuo, a tužilac sa Cetinja Vesna Padalica tokom uviđaja tražila je i pomoć vještaka saobraćajne struke kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće.

"Tek nakon svih analiza i vještačenja znaće se tačan uzrok udesa", rečeno je "Vijestima" u policiji.

Kolona vozila zbog prekida saobraćaja (Foto: Čitalac-reporter)

Zbog udesa na magistrali saobraćaj od Cetinja ka Budvi je bio u prekidu više od sata.

Galerija

Bonus video: