EP u odbojci: Bitke za četvrtfinale

I Rusija je favorit protiv Slovačke, a mnogo zanimljivije biće u preostalim mečevima osmine finala - u evropskim klasicima sastaju se Italija - Holandija i Poljska - Bugarska
0 komentar(a)
Igor Kolaković, Foto: Cev.lu
Igor Kolaković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 24.09.2013. 09:22h

Francuska, Njemačka, Belgija i Finska su već u četvrfinalu Evropskog prvenstva, večeras će im se pridružiti još četiri selekcije.

Bez obzira na to što se sastaju sa jednim od domaćina šampionata, Danskom, najbliži cilju su odbojkaši Srbije. Aktuelni evropski prvak je uhvatio formu nakon nekoliko slabijih izdanja i trebalo bi da se dogodi čudo da tim Igora Kolakovića ne izbori obračun sa Belgijom.

"Ubijeđen sam da će meč biti interesantan i nadam se da će dvorana biti puna. Danska je igrala veoma dobro u grupi i možda je i najveće iznenađenje šampionata, jer nije nastupala na ovom nivou posljednjih godina. Neće nam biti lako, moramo da igramo maksimalno da bismo slavili", rekao je korektor „orlova” Aleksandar Atanasijević.

I Rusija je favorit protiv Slovačke, a mnogo zanimljivije biće u preostalim mečevima osmine finala - u evropskim klasicima sastaju se Italija - Holandija i Poljska - Bugarska.

"Ubijeđen sam da možemo da savladamo Bugare. Biće veoma napeta utakmica, tenzija će se osjećati u vazduhu. Nadam se da će nam publika pomoći i opet biti naš igrač više. Dobro je, ipak, što ne igramo sa Rusijom, jer je to olimpijski šampion i pobjednik Svjetske lige" priznao je korektor Poljaka Jakub Jaroš pred večerašnji obračun sa Bugarskom u Gdanjsku.

Danas

Osmina finala

Arhus

Italija - Holandija (17)

Srbija - Danska (20)

Gdanjsk

Poljska - Bugarska (17)

Rusija - Slovačka (20)

Sjutra

Četvrtfinale

Arhus

Finska - Italija/Holandija (17)

Belgija - Srbija/Danska (20)

Gdanjsk

Francuska - Rusija/Slovačka (17)

Njemačka - Poljska/Bugarska (17)

Bonus video: