Počelo suđenje sinu Andrije Mandića

Branilac I. M., advokat Nikola Medojević, kazao je “Vijestima” da ni u jednoj fazi sudskog postupka ne može da daje izjave
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2013. 17:25h

Maloljetni Podgoričanin I. M., koji se tereti da je u februaru pokušao da ubije učenika D.R., iznio jeodbranu pred sudijom za maloljetnike Višeg suda u Podgorici Radomirom Ivanovićem.

Suđenje je, s obzirom da se radi o maloljetniku, bilo zatvoreno za javnost.

Njemu je, shodno zakonskoj obavezi, prisustvovao i otac optuženog Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije.

Branilac I. M., advokat Nikola Medojević, kazao je “Vijestima” da ni u jednoj fazi sudskog postupka ne može da daje izjave u vezi s tim predmetom, niti da iznosi detalje sa suđenja.

Dodao je da će se sigurno dokazati da je I. M. nevin

Službenici Uprave policije saopštili su da su uhapsili maloljetnog I.M. zbog osnovane sumnje da je 11. februara 2013. godine počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu maloljetnog D.R. iz Podgorice.

Dežurnoj službi Uprave policije u Podgorici, 11. februara prijavljena je tuča više mladića, koja se dogodila ispred Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici.

Maloljetni D.R. u tuči je zadobio više ubodnih rana, nanijetih najvjerovatnije nožem.

Nakon oko mjesec dana, po okončanju tužilačke istrage, sudija Ivanović je donio rješenje kojim je maloljetniku ukinut pritvor, pa se sada brani sa slobode.

Suđenje se nastavlja 21. oktobra.

Galerija

Bonus video: