Alonso: Nadam se da ću završiti karijeru u Ferariju

Alonso će imati 35 godina kada mu istekne ugovor sa Ferarijem, a on smatra da će i poslije toga moći ravnopravno da se takmiči sa mlađim vozačima
0 komentar(a)
Alonso, Foto: Beta/AP
Alonso, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.09.2013. 12:37h

Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je danas da želi da potpiše novi, višegodišnji ugovor s tim italijanskim timom Formule jedan.

Alonso je odbacio mogućnost prelaska u Meklaren, nakon što je direktor te ekipe Martin Vitmarš rekao da želi da angažuje španskog vozača.

"Nadam se da ću završiti karijeru vozača Formule jedan u Ferariju. Želim da se dogovorim sa ekipom o novom ugovoru, a manje-više, čelnici ekipe su me uvjerili da i oni isto žele. To bi bila dobra stvar", rekao je 32-godišnji bivši dvostruki svjetski šampion za londonski “Obzerver”.

Alonso će imati 35 godina kada mu istekne ugovor sa Ferarijem, a on smatra da će i poslije toga moći ravnopravno da se takmiči sa mlađim vozačima.

"Ima vozača koji se bez problema trkaju do 38, 39. godine. Mark (Veber) je jedan od primjera, kao i Mihael (Šumaher) koji se onomad vratio u Formulu jedan u tim godinama. Ako budem imao motiva i ako budem uživao u takmičenju, kao što je sada slučaj, ni 35 godina, koliko ću imati, neće biti strašno", rekao je on.

Bonus video: