Nastavljeno suđenje za lažno prijavljivanje: Bivši načelnik se ne sjeća Grgurovića

Nastavljeno suđenje Milanu Grguroviću, optuženom za lažno prijavljivanje za prijetnje novinarki “Vijesti”
151 pregleda 0 komentar(a)
Milan Grgurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Grgurović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.09.2013. 19:29h

Bivši načelnik danilovgradske policije Mihailo Šaranović, kazao je juče u podgoričkom Osnovnom sudu da se ne sjeća da ga je iko obavijestio o privođenju Milana Grgurovića, u februaru 2011. godine.

On je to saopštio pred sutkinjom Željkom Jovović, u nastavku suđenja Grguroviću koji se tereti da se lažno prijavio da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

“Grgurovića ne poznajem. Znam da je tada bio priveden. Uveo sam princip rada - da me o svim događajima obavještavaju. Moguće da su me obavijestili i o privođenju Grgurovića, ali se toga ne sjećam zbog velikog broja obavještenja u tom periodu. Takođe, moguće je da me je tada neko obavijestio da je neko prijetio novinarki ’Vijesti'”, kazao je Šaranović.

Dodao je da je o tom događaju trebalo da ga obavijesti tadašnji šef kriminalistike Bobičić, ali da nije siguran da li je to on uradio.

“Što se komunikacije tiče, obično je usmena, preko veze, između policije u Danilovgradu i Centra bezbjednosti Podgorica”, kazao je Šaranović.

Na pitanje zamjenika osnovnog državnog tužioca Saše Čađenovića, da li se i u kojim slučajevima šalje pisani poziv za osobe od kojih traže da dođu u policiju na razgovor, Šaranović je rekao da se to najčešće ne radi.

“Obično je to usmeni zahtjev, po liniji rada. Ukoliko iz CB-a Podgorica traže privođenje nekog lica iz Danilovgrada, zahtjev može da uputi i pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju. Kada patrola privede lice, to se evidentira u patrolnom listu”, kazao je Šaranović.

Policija iz Danilovgrada predala je sudu patrolne listove za 12. i 13. februar 2011. godine, a o njima će se strane u postupku izjasniti na sljedećem ročištu koje je zakazano za danas.

U ponovljenom postupku protiv Grgurovića, iskazima brojnih svjedoka, ali ni službenika Uprave policije još nije utvrđeno da li se optuženi sam prijavio ili ga je policija tri dana nakon upućenih prijetnji Lakićevoj dovela i napisala krivičnu prijavu.

U prvom postupku, Grgurović je zbog lažnog prijavljivanja osuđen na godinu zatvora, ali je nakon žalbi predmet vraćen na ponovni postupak.

Zbog optužbi da je 9. februara 2011. godine prijetio novinarki Oliveri Lakić, nedavno je počelo suđenje službeniku policije Milenku Mići Rabrenoviću, nekadašnjem čovjeku zaduženom za bezbjednost bivšeg direktora UP Veselina Veljovića.

U optužnici piše da je Rabrenović grubo prijetio Lakićevoj i njenoj porodici i da je dan kasnije poslao i prijeteći SMS.

Lakićeva je 7. marta 2012. godine i fizički napadnuta ispred vrata zgrade u kojoj stanuje. Zbog toga je na devet mjeseci zatvora osuđen Ivan Bušković.

Prije napada i prijetnji, Lakićeva je istraživala da li se u fabrici duvana “Tara” u Mojkovcu i u hangaru u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare, lažni brendovi cigareta, navodeći, između ostalog, da sa tim poslom imaju veze neki službenici Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: