Razgovor optuženih za prodaju droge: Stigla je vrhunska, svako je oduševljen

Zamjenica višeg državnog tužioca podigla je optužnicu protiv 15 osoba zbog šverca droge i nedozvoljenog držanja oružja
1356 pregleda 30 komentar(a)
akcija Parangal, Foto: Savo Prelević
akcija Parangal, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2013. 09:23h

Uhapšeni u akciji “Parangal”, u telefonskim razgovorima koje je policija snimila mjerama tajnog nadzora, nigdje ne pominju riječ droga, a optuženi šef te grupe Almedin Bahović, u tim razgovorima navodi se kao organizator ekipe koja je zadužena za prodaju “guma” i “filmova”.

Razgovori uhapšenih, optuženih za šverc kokaina i heroina, preslušani su juče u nastavku suđenja u podgoričkom Višem sudu, pred krivičnim vijećem sutkinje Suzane Mugoše.

Prema navodima optužnice, od početka jula 2010. godine, pa do 9. aprila 2011. u Podgorici i Baru, ta grupa je djelovala kao kriminalna organizacija koja je imala cilj da prodaje heroin i kokain.

U razgovoru od 21. septembra, nepoznata muška osoba zove okrivljenu Dženitu A. Hamzić, traži da kupi drogu, navodi da mu je frka i dogovaraju sastanak ujutro. Sljedećeg dana, ona muškoj osobi u osam časova govori da ne radi i predlaže da se nađu oko 12 sati - “na ono mjesto, u prolaz”.

Bahović je, prema optužnici, organizovao mrežu preprodavaca i posrednika za prodaju droge, uživaocima na području Bara, Ulcinja, Budve, Kotora i Svetog Stefana

Njih dvojica potom razgovaraju oko ozbiljnijeg posla, u kojem Zaganjor kaže da ima ponudu za prodaju, ne govoreći čega.

“Reci mu cijenu za petardu 35, ali obavezno da donese da se to pogleda”, kaže Bahović.

Zaganjor odgovara da je čovjek došao u Rožaje. Bahović, nezadovoljan, nastavlja: “Cijelo je 35 za petardu, pola je 17 i po hiljada. Reci mu da će keš odmah da dobije, samo ako je to to. Bolje neće dobiti ni u PG, ni na primorju. Samo ako su cijevi dobre”, navodi Bahović.

Zaganjor mu kaže da toj osobi iz Rožaja odgovara cijena i da će sigurno sarađivati.

Dženita Hamzić u drugom razgovoru, koji je policija pratila, nepoznatoj osobi objašnjava da joj je telefon bio isključen, “jer nismo imali”.

“Da ti kažem da je novo stiglo. Ekstra je i što se dužine tiče i kvaliteta. Nismo imali zato mi je telefon bio isključen. Vrhunska je. Svako je oduševljen. Zovi u bilo koje doba”, kazala je ona tada.

Izvjesni Saša zove Dženitu Hamzić, a ona mu odgovara da radi i da nema vremena za priču.

“Treba mi, proberi mi malo”, zahtijeva Saša.

”Hoću kralju, imaš li 40 eura”, odgovara Dženita.

Početkom septembra 2010. godine, ona je razgovarala sa nepoznatom muškom osobom, koja je obavještava da je S pao sa 100 grama u Sutomoru.

“On je kod nas uzimao na veliko. Budala, trebao je naći nekoga da to prenese, neku djevojku”, kazala je Dženita.

“Narobijao se, a nema pepela na m.da”, nadovezao se sagovornik.

“Ne mogu da vjerujem, a nedavno je izašao iz zatvora”, rekla je Dženita.

Zamjenica višeg državnog tužioca Lepa Medenica, podigla je optužnicu protiv 15 osoba zbog šverca droge i nedozvoljenog držanja oružja, od kojih je većina uhapšena u akciji “Parangal”.

Optuženi su Barani - Almedin F. Bahović, Nenad P. Marljukić, Slobodan N. Ražnatović, Janko M. Jakovljević, Aleksandar C. Milić, Mehmed B. Gredić, Sead B. Zaganjor, Dženita A. Hamzić iz Sarajeva nastanjena u Baru, Vasilije D. Bošković, Bajro M. Divanović i Esad A. Đurović, kao i Bato R. Nikočević i Semir Š. Kojašević iz Podgorice, te Mensur R. Mekić i Nelka B. Gredić iz Bijelog Polja.

U optužnici piše da su djelovali kao kriminalna organizacija koja je imala cilj da prodaje heroin i kokain.

Bahović je, prema optužnici, organizovao mrežu preprodavaca i posrednika za prodaju droge, uživaocima na području Bara, Ulcinja, Budve, Kotora i Svetog Stefana.

On je 2. avgusta 2010. kupio 50 grama heorina koji mu je Milić dao istog dana, preko posrednika Boškovića i Hamzić Dženite, a potom ih prepakovao u manje pakete i predao Grediću, a ovaj je potom drogu predavao Dženiti Hamzić koja je po uputstvima Bahovića prodavala heroin.

Ona je, kako se navodi, novac dobijen od prodaje droge predala Miliću, koji je dio novca namijenjen kupovini nove količine heroina poručene od Bahovića, preuzeo od okrivljene Hamzić Dženite, a dio po uputstvima okrivljenog Bahovića i od okrivljene Gredić Nelke. Bahović je radi prodaje kupio heroin za nepoznati novčani iznos koju je potom u cilju daljeg stavljanja u promet, sam predao okrivljenim Hamzićevoj i Zaganjoru.

Bonus video: