Otvoreno takmičenje za najljepšu ženu svijeta, Brazilka favorit

Mis Crne Gore, Ivana Milojko juče je bila na devetom mjestu sa preko dvije hiljade glasova
65 pregleda 0 komentar(a)
Mis svijeta Bali, Foto: Miss World
Mis svijeta Bali, Foto: Miss World
Ažurirano: 10.09.2013. 07:50h

Svečanom ceremonijom na Baliju u Indoneziji, proteklog vikenda otvoren je 63. izbor za Mis svijeta, a sudeći po izvještajima na zvaničnoj stranici ove manifestacije, crnogorskoj ljepotici Ivani Milojko i ostalim takmičarkama dani su ispunjeni raznim aktivnostima.

Pored proba, slikanja i obilazaka interesantnih mjesta, one su se u prethodnih nekoliko dana predstavljale žiriju i snimale video-poruke. Razna sportska takmičenja, koja nose dodatne poene i mogu uticati na pobjedu takođe su počela, a misice raznih država juče su na jednoj od indonezijskih plaža pomogle tek izleglim kornjačama da nađu put do mora, što su ovjekovječili i fotoaparati.

U posljednjih nekoliko godina, pravila izbora za Mis svijeta znatno su se promijenila, pa na pobjedu pored ljepote utiču i drugi faktori, kao što su pomenuta sportska takmičenja, predstavljanje talenta, humanitarni rad, ali i glasanje publike širom svijeta putem Internet stranice apps.tradablebits.com/tb_app/314086#. Mis Crne Gore, Ivana Milojko juče je bila na devetom mjestu sa preko dvije hiljade glasova, dok je na prvoj poziciji Aleksandra Doknić, mis Srbije sa nešto više od deset hiljada lajkova. Slijede predstavnice El Salvadora, Tajlanda, Indonezije i Dominikanske Republike. Desetak ljepotica za sada nema glasova, pa međusobno dijele posljednje mjesto, a među njima su djevojke iz Belgije, Luksemburga, Švedske, Austrije i Japana.

Ipak, ukus publike ne slaže se za mišljenjem kladioničara, jer po najpopularnijem sajtu za online klađenje Paddy Poweru, najveću šansu za pobjedu ima mis Brazila sa kvotom 10 naprema jedan. Mis Rusije i mis Indije, prate je sa kvotom 12, odnosno 14 naprema jedan, dok je od predstavnica sa Balkana najbolje plasirana mis Kosova, koju bi kvota od 1/18 odvela u top 10. Milojko je po kladionicama u grupi djevojaka sa kvotom 40 naprema jedan, a bolje pozicionirane od nje su djevojka iz Slovenije i Hrvatske. Najveću kvota imaju takmičarke iz Malte, Zambije, Portugala, Samoe, Švajcarske i Surinama - 1/100.

Za mijenjanje situacije na tabeli favorita vremena ima, jer do održavanja finalne večeri i proglašenja pobjednice, predstavnice 126 zemalja dijeli nešto manje od dvadeset dana.

Da je sve neizvjesno govori i podatak da su organizatori takmičenja u ljepoti odlučili da finalno veče 28. septembra umjesto u Džakarti održe na Baliju. Razlog za to su raniji protesti indonezijskih muslimana u glavnom gradu, koji smatraju da je izbor za Mis svijeta, protivno učenju islama, samim tim što se u prvi plan stavlja obnaženo žensko tijelo.

Bonus video: