Istorijski uspjeh stonoteniserki Budućnosti

STK Budućnost je ostvario prvi prolaz u drugi krug nekog od naših klubova u evropskim nadmetanjima
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2013. 15:05h

Desetostruke uzastopne šampionke Crne Gore u stonom tenisu, Budućnost, danas je napravila i najveći klupski uspjeh u Evropi. “Plave” su pobjedom u odlučujućem meču 3. kola ETTU kupa u SC “Morača” sa 3:2 savladale engleski Drajkoft Long Iton, za drugo mjesto u Grupi 3 Evropskog stonoteniskog kupa.

Tako će se u žrijebu 10. septembra u Luksemburgu za drugi krug iz Podgorice plasirati italijanski Kvatro mori sa sve tri pobjed, dok će Budućnost biti drugi putnik za nastavak takmičenja 19. i 20. oktobra.

Rivali izabranicama Mirjane Prelević biće poznati nakon okončanja takmičenja u tri preostale grupe koje se igraju u Holandiji, Belgiji i Luksemburgu.

Majda Prole je u prvom susretu donijela prednost pobjedom nad Karolinom Halovs sa 3:0, Ema Vikers je izjednačila identičnom pobjedom nad Nedom Milačić Bogdanović, ali je Ivana Đalović opet donijela prednost trijumfom nad Sarom Vang, poslije velike borbe sa naturalizovanom Kineskinjom (3:2).

Vikers je takođe u neizvjesnom meču sa 3:2 savladala Prole, ali je kapitenka, Milačić Bogdanović u odlučujućoj partiji sa 3:0 pobijedila Halovs za prvi plasman u drugi krug našeg najboljeg tima.

"Veoma smo srećne. Ostvarile smo istorijski uspjeh, najveći kada je crnogorski klupski stoni tenis u pitanju. Ubjedljiva pobjeda nad Saedineniem nam je ulila potrebnu dozu samopouzdanja, a pružile smo dobar otpor i Kvatro moriju. To nam je pomoglo u meču odluke sa engleskim klubom da damo maksimum za zasluženi trijumf i veliko slavlje. U utorak ćemo dobiti imena rivala u drugom krugu", istakla je Milačić Bogdanović.

Grupu 3 pod pkroviteljstvom ETTU uspješno je organizovala Budućnost.

"Prezadovoljan sam jer je naša ekipa potvrdila da nije slučajno bez premca u Crnoj Gori i da ima šta da kaže i na evropskoj sceni. Uz to, dobili smo pohvale da smo bili odličan domaćin od Engleza, Italijana i Bugara. Dugogodišnji smo ucesnici Lige šampiona i Kupa Evrope, ali ovo je prvi put da smo izborili drugu fazu nadmetanja, što je veliki uspjeh za naš klub, koji naredne godine obilježava 60 godina postojanja", rekao je direktor STK Buducnost Saša Milačić.

Rezultati 3. kola: Kvatro mori - Saedinenie 3:1, Budućnost - Drajkoft Long Iton 3:2.

Tabela: Kvatro mori 6, Budućnost 4, Drajkoft Long Iton 2, Saedinenie 0.

Bonus video: