Fetelu pol-pozicija u Hokenhajmu

Vozač Ferarija je ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama, najbrži krug je izvezao za minut i 11,212 sekundi, što je bilo dovoljno za petu pol-poziciju u sezoni, ukupno 55 u karijeri.
66 pregleda 0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Beta/AP
Sebastijan Fetel, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.07.2018. 15:00h

Sebastijan Fetel startovaće sa pol-pozicije u trci za Veliku nagradu Njemačke, nakon uzbudljivih kvalifikacija koje je obilježio novi veliki duel Ferarija i Mercedesa.

Vozač Ferarija je ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama, najbrži krug je izvezao za minut i 11,212 sekundi, što je bilo dovoljno za petu pol-poziciju u sezoni, ukupno 55 u karijeri.

"Odmah sam znao da u rukama imam veoma brz auto, trebalo je samo izvući maksimum iz njega, što sam i uspio. Sve je bilo sjajno., srećan sam zbog odrađenog posla čitavog tima. A poseban je osjećaj osvojiti "pol" nekoliko kilometara od moje kuće, sa svim navijačima koji su imali boje Ferarija i Njemačke. Jedva čekam nedjeljnu trku", rekao je Fetel.

Društvo u prvom startnom redu praviće mu vozač Mercedesa Valteri Botas, koji je ostvario 0,214 sekundi lošije vrijeme. Iako je Ferari do posljednjeg kruga Ferari imao pozicije jedan i dva, Botas je bio uspio da postavi najbrže vrijeme. Međutim, to je trajalo samo oko pola minuta, jer je Fetel ponovo bio rekordno brz.

"Mislim da sam odvezao dobar krug, dao sam sve od sebe, ali je Ferari danas bio suviše brz za nas", rekao je Botas.

Sa trećeg mjesta startovaće Kimi Raikonen iz Ferarija, sa četvrtog Maks Ferstapen iz Red Bula praviće društvo Fincu u drugom startnom redu.

Jedno od najboljih startnih mjesta u karijeri napravio je vozač Hasa, Danac Kevin Magnusen koji će startovati s petog mjesta, a iza njega nalazi se njegov timski kolega Roman Grožan.

Prvih deset kompletirali su Niko Hulkenberg i Karlos Sainc iz Renoa, odnosno Šarl Leklerk iz Zaubera i Serhio Peres iz Fors Indije.

Aktuelni svjetski šampion, Luis Hamilton iz Mercedesa u prvom dijelu kvalifikacija malo je izletio sa staze i pritom oštetio hidrauliku, pa je zbog kvara morao da odustane od daljeg nadmetanja u kvalifikacijama.

On je prethodno izborio plasman u drugi dio kvalfikacija, pa je tako poslije kvalifikacija na 14. mjestu, a iza njega nalazi se Danijel Rikardo iz Red Bula.

"Ne vjerujem da će biti moguće da se domognem prva tri mjesta, jer je ovo jedna od najgorih staza za preticanje. Ja ću uraditi sve što je do mene, pa ćemo vidjeti", rekao je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Nemačke voziće se u nedjelju od 15.10 časova na stazi u Hokenhajmu.

Uoči ove trke, Fetel je prvi sa 171 poenom, Hamilton je drugi sa 163, a Raikonen treći sa 116.

U poretku konstruktora, vodi Ferari (287) ispred Mercedesa (267) i Red Bula (199).

Bonus video: