Hranljive maske od banane: U službi ljepote

Starosnih ograničenja nema - jednako prijaju koži tinejdžerke i licu zrele žene
94 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2013. 07:36h

Banane su bogate vitaminima, mineralima i sadrže dosta magnezijuma, gvožđa, cinka, kalijuma, folne kiseline i triptofana, aminokiseline koja ima opuštajući efekat.

U službi ljepote koriste se samostalno ili u kombinaciji sa nekolicinom drugih sastojaka i, što je najvažnije, starosnih ograničenja nema - jednako prijaju koži tinejdžerke i licu zrele žene.

Protiv starenja

Masku koja usporava proces starenja kože možete da napravite od samo dva sastojka, banane i meda. I med je bogat vitaminima, pa se stoga često koristi u kozmetici. Jednu bananu miksajte dok se potpuno ne pretvori u pastu, potom dodajte med i još malo promiješajte. U debljem sloju pastu nanesite na lice. Ova maska će nahraniti i učvrstiti kožu lica.

Za suvu kožu

Da biste nahranili suvu kožu, izmiksajte dobro bananu pa je pomiješajte sa malo jogurta i meda.

Smjesu nanesite na lice ili dio tijela koji je suv (dekolte, recimo). Izbjegavajte područje oko očiju. Ostavite da djeluje pet minuta, pa isperite toplom vodom.

Za zdraviji izgled kože

Izgnječite bananu i dodajte u nju nekoliko kapi vitamina E i A, koji su poznati po antioksidantnim svojstvima. Smjesu nanesite na lice i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Dok maska djeluje, budite potpuno opušteni. Isperite kožu mlakom vodom i odmah ćete vidjeti da djeluje zdravije.

Galerija

Bonus video: