CRVENA GREDA

Nesreća na Durmitoru: Poginuo holandski planinar

Njihove pretpostavke su se ostvarile jer je pronađen u lokalitetu Radovo lice u Crvenoj gredi
293 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2013. 19:59h

Holandskog planinara Tima Mana, pripadnici Gorske službe spasavanja pronašli su sinoć oko 22 časa mrtvog u blizini Crvene grede na Durmitoru. Njegovog sunarodnika Jukea Folkosana, koji je juče oko 19,15 prijavio da su u masivu Durmitoru imali nezgodu, spasioci su pola sata prije toga pronašli živog.

Prvi podaci koje je Folkosan rekao policiji kada je pozvao da prijavi nesreću bili su vrlo oskudni. Planinar je, bez preciznih podataka gdje se nalazi rekao da je njegov prijatelj pao sa litice visoke oko 100 metara i da leži nepomično.

Informaciju je preuzela žabljačka policija i obavijestila pripadnike GSS Crne Gore iz obavještajne tačke Žabljak. Oko 20,30 časova grupa od osam spasilaca krenula je u potragu ka Crvenoj gredi, rekao je sinoć njihov vođa Zoran Vojinović. Nakon sat pretrage terena pronašli su Folkosana, a nedugo zatim i beživotno tijelo Mana, starog oko 20 godina.

Rukovodilac žabljačke Službe zaštite i spasavanja Drago Popović sinoć oko 23 časa rekao je da čekaju odluka tužioca, od koje zavisi dali će tokom noći početi evakuacija tijela nastadalog planinara.

Galerija

Preporučujemo za Vas