Ulcinj: Umalo stradao maloljetnik dok je mijenjao strujni kabl

Teško povrijeđen državljanin Makedonije dok je radio u dvorištu zgrade Opštine Ulcinj
124 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2013. 14:20h

Maloljetni državljanin Makedonije V. M. (16) teško je povrijeđen u dvorištu zgrade Opštine Ulcinj, kada ga je prilikom kopanja kanala udarila struja.

Makedonac, koji je umalo stradao prije dva dana, hitno je prevezen u barsku bolnicu, gdje nije puno zadržan, jer je zbog težine povreda upućen u Klinički centar Crne Gore.

Stanje maloljetnika bilo je toliko teško da su ga ljekari nekoliko puta vraćali iz mrtvih.

Kako “Vijesti” saznaju, maloljetni Makedonac bio je angažovan na kopanju kanala u dvorištu iza zgrade Opštine Ulcinj, zbog postavljanja novog kabla.

V. M. je član ekipe podgoričke firme “Kažeks”, koju je angažovala ulcinjska Elektrodistribucija.

Prema nezvaničnim informacijama iz ulcinjske policije, on je sa kolegama trebalo da pronađe stari kabal u zemlji i da ga zamijeni novim.

U jednom momentu, prema istim informacijama, zakačio je stari kabal koji je bio pod naponom, i doživio strujni udar.

Nadležni organi naložili su istragu, kako bi se utvrdilo ko je kriv zbog teškog povređivanja maloljetnika.

U sklopu istrage, prema istim informacijama, biće izuzeta i dokumentacija iz firme “Kažeks”, a koja se tiče radnog angažovanja Makedonca.

“Biće provjereno i da li je maloljetnik legalno dobio posao ili je angažovan na crno. Takođe, biće provjereno zašto je kabal bio pod naponom u vremenu dok su radnici radili na iskopavanju kanala”, rekao je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Direktor ulcinjske Elekstrodistribucije Ljoro Nrekić, potvrdio je da su za taj posao angažovali firmu “Kažeks”.

“Ta firma je dobila tender za izvođenje radova za naše potrebe i oni su angažovali i poslali radnike da otklone kvar oko struje, tako da mi oko toga ne znamo ništa više”, rekao je Nrekić.

Maloljetni V. M. napunio je 16 godina 25. maja, odnosno prije nepuna tri mjeseca.

Cungu: Žao mi je, ali ne znam kako je angažovan

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, kazao je juče “Vijestima” da Opština nema nikakve veze oko posla koji je vodila Elektrodistribucija.

“Stvarno mi je žao momka, ali mi ne znamo ko je on i na koji način je bio angažovan na tom poslu. Još čekamo izvještaj nadležnih organa”, rekao je Cungu. Brojni Ulcinjani tvrde da se nerijetko na ulicama tog grada mogu vidjeti maloljetnici radno angažovani na poslovima oko strujnih kablova.

Galerija

Bonus video: