Liridon Keljmendi napustio Crnu Goru

Liridonu, sinu Nasera Keljmendija, koji je označen kao najveći narkobos, prije dva dana je policija uručila rješenje o protjerivanju iz Crne Gore
220 pregleda 8 komentar(a)
Liridon Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Liridon Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.08.2013. 14:22h

Liridon Keljemndi juče je napustio Crnu Goru na graničnom prelazu Kula, saznaju “Vijesti” od izvora bliskih policiji.

Liridonu, sinu Nasera Keljmendija, koji je označen kao najveći narkobos, prije dva dana je policija uručila rješenje o protjerivanju iz Crne Gore a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

Rješenje da je nepoželjan u Crnoj Gori uslijedilo je kao reakcija na remećenje javnog reda i mira kao i zbog činjenice da je ranije osuđivan. Izdata mu je i zabrana ulaska u Crnu Goru u naredne dvije godine.

Keljmedi je prethodno novčano kažnjen u Prekršajnom sudu u Ulcinju nakon što je noć prije uhapšen zbog toga što je na Bulevaru Teuta napao i pretukao Ulcinjanina H. A.

Prije nepunih mjesec , on je pušten iz spuškog zatvora, nakon što je odslužio kaznu za podstrekivanje službenika MUP-a da njemu i bratu Elvisu izdaju lažna crnogoska dokumenta.

Liridon Keljmendi je rođen u Peći, a nastanjen u Sarajevu. U Spužu je proveo mjesec i po, čime je odslužio kaznu zbog toga što je podstrekivao službenike MUP-a da njemu i bratu Elvisu izdaju lažna crnogoska dokumenta. Keljmendi je prije nepunih mjesec - 16. jula, napustio spuški zatvor.

Keljmendi se 24. maja, desetak dana nakon što je kotorska policija za njim raspisala nacionalnu potjernicu, predao crnogorskoj policiji na graničnom prelazu Kula na ulazu u Crnu Goru.

Potjernica za njim raspisana je nakon što je presuda, kojom je osuđen na sedmomjesečnu zatvorsku kaznu, zato što je sa starijim bratom Elvisom (34) pokušao da dođe do lažnih crnogorskih papira, postala pravosnažna.

Njihov otac Naser Keljmendi uhapšen je u Prištini u maju, nakon što je sud u Bosni i Hercegovini raspisao potjernicu za njim.

Bosansko tužilaštvo ga tereti da je povezan sa nekoliko slučajeva ubistava, organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca...

Keljmendi je neposredno prije akcije u BiH, najprije boravio u Crnoj Gori, da bi zatim pobjegao na Kosovo.

Američki Stejt department stavio je Keljmendija na “crnu listu” osoba opasnih po interese SAD.

Bonus video: