Mojkovac: Tomovića usmrtilo suvo stablo?

Tomović je, kako su ispričale komšije, uprkos protivljenju porodice često sam išao u šumu da siječe drva
147 pregleda 0 komentar(a)
šuma, sječa drva, Foto: El.rs
šuma, sječa drva, Foto: El.rs
Ažurirano: 31.07.2013. 07:27h

Prema nezvaničnim informacijama iz mojkovačke policije, Drekala Tomovića (71), koji je u ponedjeljak stradao u šumi u Lepencu, usmrtilo je suvo stablo.

Kako policija pretpostavlja, stablo koje je predhodno oborio motornom testerom, prilikom pada slomilo je i suvo drvo u blizini, koje se nije odmah obrušilo.

"Prema onom što smo zatekli na licu mjesta, vidi se da se Tomoviću testera zaglavila između panja i stabla koje je posjekao. Stradao je, kako se pretpostavlja, kad je krenuo da ide kući. Sav alat, osim 'mača' testere koji je ostao zaglavljen, bio je već spakovao. Nije se, vjerovatno, obazirao na suvo drvo koje je bilo naprslo od udara stabla koje je posjekao. Suvo drvo se obrušilo na njega i usmrtilo ga", kazali su u policiji.

Tomovića je u šumi, prilično daleko od kuće, u ponedjeljak veče pronašla supruga Stojanka.

Stradali starac u sječu drva pošao je sam. Kako nije došao do sumraka, supruga je više puta pokušavala da ga pozove mobilnim telefonom. Uznemirena što ne odgovara, krenula je u šumu da ga traži.

Tijelo supruga našla je zahvaljujući zvonu sa mobilnog telefona.

Tomović je, kako su ispričale komšije, uprkos protivljenju porodice često sam išao u šumu da siječe drva. Prije nekoliko godina, nedaleko od mjesta gdje je u ponedjeljak stradao, takođe, prilikom spremanja drva za ogrijev doživio je nezgodu. Tada mu je prerezano stablo, prilikom pada, slomilo nogu.

Bonus video: